Når lille Ole vil gå i kjole…

Publisert:
Sist oppdatert:

Barnehageansatte skal nå kurses i barns seksualitet, kjønn og homofili. 

– Vi må justere normene, ikke barna. Hvis lille Ole har det supert når han går i kjole, eller liker rosa neglelakk, hva er det som gjør at vi synes det er et problem? Og hvorfor tror vi at det nødvendigvis må handle om seksualitet? spør Jorid Bakken Steigum fra Rosa Kompetanse, som  tilbyr undervisning til fagpersoner som vil heve sin kompetanse i møte med homofile, lesbiske, bifile og transpersoner.
 
Nå jobber organisasjonen med å utvikle et undervisningsopplegg for ansatte i norske barnehager. – Vi har snakket med flere barnehageansatte som har spurt oss om veiledning i hvordan de for eksempel bør forholde seg til at et barn har to fedre eller to mødre, eller at lille Ole veldig gjerne vil gå i kjole men ikke får lov av pappa, sier Bakken Steigum. Mange barn identifiserer seg mer med barn av motsatt kjønn enn sitt eget. I tillegg fødes det hvert år 12-15 barn med uklart kjønn i Norge.

– I virkeligheten er det svært få barn som passer inn i de strenge rosa og blå normene. Kanskje vi voksne skal bli flinkere til å møte de eventuelle mobberne vi er så redde for ved å stille opp mot normen, i stedet for å la barna ta støyten selv, sier Bakken Steigum til magasinet KK.

Relaterte artikler