42-16133258_w_web
42-16133258_w_web | © Image Source/Corbis/NTB scanpix

Fem transeportretter

Skrevet av: Hanne Grasmo

Publisert:
Sist oppdatert:

I Cupido-temaet ”Trans – God sex for alle kjønn?” presenteres fem forskjellige trans-portretter. De viser at trans kan være så mangt.

Pionértranse: Frances
Frances (61) kom til verden for 20 år siden, og med det mistet hun både søsken og foreldre hun hadde hatt da hun var mann. De ville ikke vite av henne. Hun har opplevd å bli trakassert på to arbeidsplasser, og vant rettsaken mot den ene.  Menn, og kvinner, som vil ha henne som elskerinne har det ikke vært mangel på, og hun forteller åpent om sitt store libido, og også om sitt første samleie. De tre siste årene har hun hatt et forhold til en ung kvinne fra Karibia, men foreldrene til kjæresten nektet henne å date en transperson. Frances er utdannet psykolog, og i disse dager avslutter hun sin doktorgrad, som skal handle om transseksuell kjærlighet.
 
Intersex: Kristian-Kristina-Kristian
Kristian (21) er endelig blitt den han alltid følte at han var. Han ble født med to kjønn, men legene (i et annet land enn Norge) bestemte at han skulle oppdras som jente, og foreldrene kalte ham Kristina. Som femåring fikk han problemer, mente foreldrene. Han oppførte seg som en gutt. Legene og foreldrene ble enige om at det kanskje var penisen Kristina hadde som var problemet, og at det var viktig å stå ved kjønnsvalget, så de opererte den bort. Kristina var i sorg og sjokk og tegnet at ”gutten med den flotte tissen var død”. Som 15-åring hadde Kristina fått bryster, men også mannlige kjennetegn. Som 18-åring fikk hun operasjonen som førte henne tilbake til den kroppen han alltid mente var den riktige.
 
Transepar: Fra Eva og Liss til Eva og Lars
Eva (40) har vært samboer med Lars i 15 år. Men de første 12 årene av deres forhold var de lesbeparet Eva og Liss. Eva visste ikke at Liss hadde sett seg selv som mann fra barnsben av. Endringen har vært tøff, men Eva bestemte seg for at hun elsket personen, om det var Liss eller Lars som var navnet. Hun har lært mye om kjønnsroller, sier hun. De ble behandlet helt forskjellig som to jenter, enn nå, når Lars er en av gutta. Eva ler når hun forteller om testosteronbehandlingen til Lars, for så mye sex har de ikke hatt siden de var nyforelsket! Men hun blir fort alvorlig igjen, for hvordan han skifter personlighet samtidig er ikke like lett å hanskes med.
 
Diva: Ebony
Ebony (28) er artistnavnet hennes når hun holder strippeshow i en transebar. Hun er en av mange transpersoner som endte i sexindustrien, både fordi det var vanskelig å få seg jobb andre steder, og fordi hun ønsker å bli bekreftet som kvinne av kundene der. Men sexlysten er nesten ikke-eksisterende på grunn av behandlingen med kvinnelige hormoner. Hun selger også sex mot penger, men stort sett sugejobber og håndjobber. Kjærligheten som hun drømte om å dele med en mann har vært vanskelig å få til, men nå har hun etablert et forhold til en annen av transejentene på baren. For øyeblikket blomstrer kjærligheten.
 
Transeslavinne: Roger/Cecilia
Roger (38) er sub, underdanig i et SM-forhold. Noen ganger tvinger hans Domina ham til å kle seg som slavinnen Cecilia. Hun blir nesten 2 meter på skyhøye hæler og har lang, svart, billig parykk. Det er ikke vanskelig å se at Cecilia egentlig er mann, og det er nettopp det som er så ydmykende, og dermed opphissende, både for Roger og dama hans.

Fra Cupido-temaet ”Trans – God sex for alle kjønn?” .
 

Les også:
Det var da jeg møtte puberteten at alt begynte å gå til helvete
19 transpersoner - med 19 ulike tidlige minner om annerledeshet.

De vil ha et tredje kjønn
Cupido har intervjuet fire personer som ikke lar seg plassere i tradisjonelle kjønnsrollebåser. De ligner ikke mye på hverandre.

Den danske piken:
Verdens første kjønnsoperasjon

Etter et liv med fortrengt følelse av å være fanget i feil kropp, forvandlet han seg til Lili Elbe.


Fra Cupiodo arkiv: LGBT
Lesbe, homse, bi eller trans? En akseptert del av et normalisert seksuelt mangfold?

Relaterte artikler