0002gwep
0002gwep | © Bulls

Flere finner ikke g-punktet

Publisert:
Sist oppdatert:

Nå antydes det også fra amerikansk forskerhold at det berømmelige g-punktet ikke eksisterer.

Forskerne har benyttet seg av overvåkning, bildescanning og biopsier av det kvinnelige kjønnsorgan, samt gått igjennom 96 tidligere publiserte studier. 

– En liten, synlig anatomisk enhet som kalles for «g-punktet» finnes ikke, sier Dr. Amichai Kilchevsky, urolog ved Yale-New Haven Hospital i Connecticut, og forfatter av studien som er publisert i Journal of Sexual Medicine.

Han åpner likevel for at det kan være en mulighet for at andre forskere en dag kan komme frem til en annen konklusjon, men sier at med dagens teknologi er det ikke mulig å finne det omstridte punktet.

G-punktet fikk sitt navn etter den nå avdøde Dr. Ernst Gräfenberg, som i 1950 var først ute med å beskrive det han kalte et spesielt sensitivt område på rundt 1-2 centimeter i vagina.

Professor i sexologi Elsa Almås mener det likevel kan være grunn til ikke å gi opp jakten på g-punktet helt ennå.

– Min forståelse er at det eksisterer en ansamling kjertler langs uretra (urinrøret), som ligger rett foran vaginalveggen og kan stimuleres via skjeden noen få centimeter inn. Når kvinner ikke er opphisset vil man ikke kunne finne noen kjertler, fordi de svulmer opp ved opphisselse, sier Almås til NRK.no.

Relaterte artikler