Glidemidler bidrar til mer seksuell nytelse. Selv emballasjen de kommer i kan være designet for nytelse - og diskresjon. | © Lelo

Glid gjør godt - for alle aldre

Skrevet av: Hanne Grasmo

Publisert:
Sist oppdatert:

Kvinner som benytter glidemiddel opplever mer nytelsesfull sex og mindre irritasjon. Dette gjelder for kvinner i alle aldre.

Du får det både på apotek og i sexshopen, men nå er det også vitenskapelig bevist: Glidemidler gir kvinner mer nytelse og bedre seksuell tilfredsstillelse.
 
Lesbejenter har stort sett skjønt dette med glidemidler. Men de bør kanskje også forklare sine heterovenninner at det ikke er noe nederlag på bruke glidemidler, at det ikke betyr at du er en tørrmus i senga.

Uansett hvor våt du er på forhånd, så glir det enda glattere og deiligere, du kjenner bedre hvert lille strøk og berøring, og ikke minst, du tåler mye tøffere tak og større fart når åpningen er friksjonsfri.

Jenter som spruter trenger det også
Jenter som spruter trenger det også, fordi spruten ofte kan skylle bort det mer glattere kjønnssekretet.
 
I en undersøkelse lagt fram i «The Journal of Sexual Medicine» har 2.500 kvinner testet ulike vann- og silikonbaserte lubrikanter (glidemidler) i fem uker.

Assosieres med nytelsesfull sex
– Glidemidler blir av det store flertall assosiert med mer nytelsesfull sex, konkluderer forskerne fra Indiana University som har gjennomført undersøkelsen. Så godt som ingen av forsøkspersonene opplevde irritasjon i kjønnsorganene eller smerter når de elsket med glidemiddel på.
 
For vaginalt samleie ble nytelsen vesentlig mye bedre med glidemiddel, uansett hvilket. Ved anal penetrering, ble vannbasert glidemiddel tydelig rangert best.
 
– Undersøkelsen er viktig for to ulike segmenter, sier Irwin Goldstein, ansvarlig redaktør for «The Journal of Sexual Medicine»:
 
– For lubrikantbrukere som lurer på hva som er best av vannbasert og silikon. Og for unge mennesker som tror at glidemidler kun er for gamle med seksuelle problemer. Denne undersøkelsen viser at glidemidler ikke har aldersgrense!

Relaterte artikler