0003ag80
0003ag80 | © Bulls

Hva skal menn med brystvorter?

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

En enkel forklaring på hvorfor menn har brystvorter: Det er rett og slett fordi kvinner har det! Og husk at også menns brystvorter er erogene!

Frem til vi er seks til åtte uker gamle inne i mors liv, er gutter og jenter nemlig tilnærmet helt like. Så setter hormonene og genetikken i sving for alvor, og etter hvert som dagene går blir de fleste av oss tydelig gutter eller jenter.
 
Heksemelk
Når vi fødes har vi «dobbel dose» av en del hormoner i kroppen, deriblant oksytocin som gjør at det kan skje at både gutte- og jentebabyer produserer et sekret i brystene, såkalt «heksemelk» eller råmelk.

Denne «produksjonen» kan fortsette når vi blir voksne, også hos menn. Dersom en partner suger og slikker brystvortene til en mann som liker brystvortelek, blir opphisset og har godt med kjertler rundt brystvortene kan partneren noen ganger kjenne en litt bitter smak.

Dette er faktisk råmelk som blir produsert – fordi mannen som blir slikket er veldig kåt og opphisset.
 
Unyttig blir nytelse
I puberteten får jentene pupper med tydelige brystvorter. Gutter får nesten ikke noe brystvev og brystvortene blir som regel betydelig mindre enn jentenes.

Jentene trenger sine pupper og puppeknupper til amming, gutta trenger dem ikke til noe som helst. Men fordi brystene dannes så tidlig i fosterstadiet, får også gutta med seg sine flate og ubrukbare bryst videre i livet.

Potensielle nytelsessentra
Fordi kvinne- og mannebryster har samme utgangspunkt finnes det også en del grunnleggende likheter som gjør at menns bryst likevel kan anvendes til glede for mannen. Brystvortene er ladet med nerver, nervebaner og blodkar som ved hjelp av hormoner og opphisselse gjør dem til potensielle nytelsessentra.
 
Ta brystvortene i bruk
Lege og sexolog Trond Daae-Johansen sier at det ofte kan være snakk om å «use it or loose it». Ta i bruk brystvortene eller mist evnen til ekstra nytelse.
 
Dersom menn stiller seg åpne for å bruke brystvortene til å øke sin seksuelle nytelse så er det bare å kjøre på. Noen må trene seg opp til å like og nyte det, andre er heldige og er født med sensitive brystvorter.
 
Erogene soner som kan bli til god hjelp
Daae-Johansen forteller at han ofte tar opp stimulering av brystvorter som en del av behandlingen av menn som sliter med for eksempel ereksjonsproblemer. Han mener å ha fått et inntrykk av at heterofile menn i forhold til homofile menn, er noe mer restriktive når det gjelder å ta i bruk brystvortene sine som erogene soner.
 
– Mange ganger kommer dette av at de heterofile mennene rett og slett ikke har sett for seg muligheten til å øke nytelsen ved bruk av brystvortestimulering.

 

Relaterte artikler