© Bulls

Berøringskompetanse

Skrevet av: Redaksjonen

Publisert:
Sist oppdatert:

Onani er sunt og deilig, aldeles gratis, gir bra blodsirkulasjon, ventilerer for stress, fungerer som sovemedisin og skifter ut gammel sæd.

Sexolog Stine Kühle-Hansen mener det er svært viktig at vi skjønner at det er sunt og riktig å ta vare på onanikunsten.

– Onani er en veldig fin nytelse å dele med en partner! Likevel er onani fortsatt tabubelagt.
 
– Onani inngår i våre første byggesteiner som mennesker. Den første er hudkontakt i ni måneder, og så får vi god erfaring i oralstimuli via suging på bryst eller totten. Onanikunsten er dyrebar og kobler nytelsesområdene våre sammen. Vi lærer oss å gjenkjenne kåthet og orgasme, forklarer Stine Kühle-Hansen.
 
Onani gir berøringskompetanse
– Selvstimulering er viktig kroppskunnskap. Jeg kaller det berøringskompetanse. Dessverre har vi ofte for få onaniteknikker. Faktisk har mange kun én fast måte å onanere på som de har gjentatt år etter år, og det er deres eneste vei til orgasme.

– Hjernen automatiserer onani like mye som lesing. Det er lurt å lære seg flere enn én onaniteknikk, for da blir man ikke så fastlåst. Det blir også lettere for en partner å tilfredsstille deg.

Lær deg flere onaniteknikker
Stine Kühle-Hansen mener at du rett og slett ikke kjenner deg selv godt nok dersom du bare har én måte å tilfredsstille deg selv til orgasme. Det kan bli både begrensende og ekskluderende for en partner.

Hun mener vi må sørge for å ha i alle fall tre måter å nå klimaks på.
 
– Noen onanerer med hånd, andre med vibrator og enkelte bare ved å knipe med musklene. Noen får det til bare når de ligger på magen andre bare ved å ligge på ryggen. Det er mange fine favoritter blant onanikunstene, hevder hun.
 
Tankene hindrer nytelse
Stine Kühle-Hansen forteller at hele kroppen er én eneste stor erogen sone om vi lar den være det. Samtidig er kroppens åpninger forsynt med flere nerveender enn andre steder, og er derfor de mest følsomme områdene på huden vår. Dessverre er det tankene som hindrer mange i å nyte hele kroppen og kjønnsorganet.
 
– Noen er elendige på å berøre fordi de ikke liker det de tar på. Andre er dårlige på å nyte berøringer fordi de er misfornøyde med egen kropp. Alle steder på kroppen kan bli ekstremt erogene dersom det blir oppfattet som verdens deiligste sted.

– Hjernen styrer mye av vår evne til å nyte oss selv og nyte andre. Det er derfor mange nyter mer etter at de har drukket litt alkohol, for da er selvsensuren redusert så de gir blaffen i hår, folder og rynker. Sier Kühle-Hansen til slutt.

 

 

Relaterte artikler