0003xs1b
0003xs1b | © Bulls

Ferierer for kjærlighet og sex

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

Norske par på ferie ønsker mer romanse og kjærlighet enn de single. Nordmenn på ferie har god, spennende og variert sex.

Det er ingen hemmelighet at nordmenn på tur både drikker, spiser og fester litt mer enn hjemme. Hvordan står det så til med romansen, kjærligheten og sexen?

Apollo, en av Nordens største turoperatører, har nylig undersøkt sine kundres ferievaner. Lite påaktet er det imidlertid at undersøkelsen som er representativ for befolkningen, også omfatter feriefolkets drømmer og opplevelser når det gjelder romantikk, kjærlighet og sex.

Nordmenn ønsker romantikk og kjærlighet
– Ferieforelskelsen er en sterk fantasi som appellerer både til menn og kvinner. Konkluderer rapporten fra Apollo. – Par i etablerte forhold håper at en ferie skal gi dem muligheten til å gjenoppfriske forholdet, mens de som ikke lever i et forhold håper å finne kjærlighet, romantikk – eller noen ganger bare sex – i løpet av ferien.

Nesten en fjerdedel av alle nordmenn håper på litt ferieromantikk når de reiser hjemmefra. I aldersgruppen 25-34 år håper så mange som 37 prosent at romantikken skal blomstre i ferien.

Par mer romantiske enn single
Man skulle kanskje tro at det var de enslige og single som var mest opptatt av romantikk, men det er faktisk de som reiser bort som par som er mest tilbøyelige til å håpe på en romantisk ferie.

Dersom man tar steget opp fra flørt og romantikk til den store kjærligheten så håper 22 prosent av nordmenn på ferie at ferien skal bli fylt med ekte hjertevarme. I aldersgruppen 25-34 er det faktisk en tredjedel av nordmennene som håper på å finne kjærligheten. Igjen er par i særklasse, spesielt de med barn. 30 prosent av dem håper på en ferie fylt med kjærlighet.
 
Det er kvinnene som er mest romantiske, men de synes det holder med en flørt. 26 prosent av damene mot 23 prosent av gutta kunne tenke seg en ferieromanse. Mennene vil heller oppleve ekte kjærlighet i ferien, 24 prosent mot 20 prosent av kvinnene.

Tallenes tale er klar – nordmenn på ferie har også god, spennende og variert sex.

Oslofolk håper mest på sex
Mer enn dobbelt så mange menn enn kvinner håper på sex i ferien. 20 prosent av mennene håper det blir sengemoro, mens bare 8 prosent av damene oppgir at sex er målet.
 
Oslofolk er de som mest håper på feriesex. Det er også denne gruppen som mest (29%) håper på å knytte nye, varige forbindelser. 25 prosent av de som er fra Trondheim håper å finne kjærligheten, mens 30 prosent av bergenserne i det miste håper på en romanse.
 
Vi vil flørte med italienere
Selv om vi nordmenn synes at både forelskelse, flørt og kjærlighet hører med i ferien, så er det ikke nødvendigvis andre nordmenn vi vil flørte med.

Kun 13 prosent vil flørte med andre nordmenn, mens henholdsvis 18 og 16 prosent heller vil flørte med italienere og svensker. 13 prosent vil flørte med spanjoler og 8 prosent kunne tenke seg en flørt med en franskmann.
 
En tredjedel av nordmenn har mer sex på ferie enn hjemme. Andelen øker til 40 prosent i kategorien barnløse par, så her er det tydelig at jobb og hverdagsplikter tar så mye tid at sex blir nedprioritert.
 
Nå er ikke nordmenn de som er mest misfornøyd med sexlivet sitt. I flere undersøkelser kommer det frem at vi synes sexen funker bra i hverdagen. Derfor er det også 35 prosent som sier at de har like mye sex på ferie som de har hjemme. Bare én av ti sier at de har mye mer sex på ferie enn hjemme.
 
Godt vennskap viktigere enn sex
Menneskelige relasjoner er ikke bare sex og kjærlighet. Et godt vennskap har også stor betydning. Mer enn 40 prosent av de spurte mente det var stor sannsynlighet for at de ville bli kjent med lokalbefolkningen i løpet av ferien.

Her var de godt voksne mer optimistiske, mest sannsynlig fordi de ofte ferierer på samme feriested flere år på rad.

Mer enn en fjerdedel, faktisk 27 prosent av nordmenn på ferie har fått flest bekjentskaper blant svensker – vi kaller dem jo ikke «søta bror» for ingenting.
 
Da Apollo ba nordmenn å rangere hvilke nasjonalister vi mest sannsynlig kom til å bli venner med i ferien ble topp fem svensker, briter, dansker, andre nordmenn og spanjoler.

Nordmenn setter også krav
Nordmenn er ganske spesifikke på hva vi liker og ikke liker når vi reiser bort. Vi har forskjellige motiver for å reise, men vi ønsker å oppleve vakre steder (75 prosent), oppleve et annet land (73 prosent), vi søker kulinariske (61 prosent) og kulturelle (58 prosent) opplevelser og god gammeldags moro (57 prosent).
 
Vi slipper oss kanskje mer løs på ferie, men de fleste av oss setter også pris på gode manerer og folkeskikk. De fem tingene nordmenn på ferie liker minst er forsøpling, dårlig kroppshygiene, prangende oppførsel, høyrøstet tale og manglende tipsing.

Om ikke annet er dette gode råd å ta med seg dersom man er utlending og ønsker å sjekke opp en norsk mann eller kvinne.

 
Les mer:
Ferienaken ved strand og vann
Vi ba medlemmene i Cupido Club om gode tips for en erotisk ferie. De fleste holdt en knapp på det å være naken.

40-åringene er feriefrekkest
Nordmenn slipper seg mer løs når de ferierer. 35- til 44-åringene er de frekkeste.


Sexvettregler på reisen
Kan du ikke språket der du er så prøv å forstå kroppsspråket. Vis respekt for lokal folkeskikk og lytt til advarsler.

Når kvinner blir sexturister
Det er Vestens kvinner som er det store innen langsiktig sexturisme!


Cupido-tips for ferieplanlegging
Enten man søker opplevelser, kjærlighet eller sex, er det viktig å bruke tid på planlegging.


Unngå å smitte og bli smittet!
Kjenner du det klør eller svir? Cupido informerer om kjønnssykdommer, forebygging, symptomer og behandling.

Relaterte artikler