Nytt nummer ute nå!
Mange nordmenn på ferie tiltrekkes av nudiststrender og nakenbading. De er som regel flinke til å respektere lokal skikk og bruk. | © Bulls

Sexvettregler på reisen

Publisert: 28.06.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 28.06.2017 kl. 00:02

Forfatter: Tore Aasheim
Kan du ikke språket der du er så prøv å forstå kroppsspråket til dem du er sammen med. Vis respekt for lokal folkeskikk og lytt til advarsler.
 1. Vis respekt for lokal folkeskikk og lytt til advarsler mot steder man ikke bør oppsøke eller ferdes. Det finnes alltid skrevne og uskrevne regler for hva som er OK og ikke. Det er ikke alle steder i verden at nakenhet er ansett som naturlig, og sex på offentlig sted kan koste deg mer enn det smaker. Det er heller ikke alle steder i verden du bør flagge at du for eksempel er homse, bi eller lesbe.
   
 2. Vit til enhver tid hvor du er. Kos deg, men vær oppmerksom. Sex, dop og for mye alkohol hører aldri sammen.
   
 3. Vær rustet for utfordringer. Selv om du ikke planlegger sex, så skulle du nok ønske du hadde kondomet på baklomma dersom det skulle skje. Beskytt alltid deg selv og andre.
   
 4. Meld fra til de du reiser sammen med om du blir med noen hjem. La gjerne dine venner få møte kveldens «erobring» – litt flau er bedre enn «litt dau».
   
 5. Reiser du alene, sørg for at andre ser hvem du går med. Flørten og sexleken er en jaktøvelse, og om du er jeger eller bytte – sørg for at det forblir billedlige uttrykk.
   
 6. Vend i tide – det er ingen skam å snu. Får du en dårlig magefølelse så stemmer den svært ofte. Det er bedre å være frivillig forsiktig enn ufrivillig forslått.
   
 7. Lytt til erfarne elskere. Kan du ikke språket der du er så prøv i alle fall å forstå kroppsspråket til den eller de du er sammen med. Husk at du har flere sanser å kommunisere med.
   
 8. Spar på kreftene – i morgen er det atter en dag. Ferie skal være avslappende, nedstressende og behagelig. Sex er kanskje en fysisk aktivitet, men ingen konkurranseidrett.
   
 9. Planlegg reisen på forhånd, tenk på hva du vil oppnå med ferien; opplevelser, romantikk, flørt, sex, avslapping osv. Planlegg og bestill turen sammen dersom dere er flere som reiser.
 
Les mer:
Ferierer for kjærlighet og sex!
Norske par på ferie ønsker mer romanse og kjærlighet enn de single. Nordmenn på ferie har god, spennende og variert sex.


Ferienaken ved strand og vann
Vi ba medlemmene i Cupido Club om gode tips for en erotisk ferie. De fleste holdt en knapp på det å være naken.

40-åringene er feriefrekkest
Nordmenn slipper seg mer løs når de ferierer. 35- til 44-åringene er de frekkeste.


Når kvinner blir sexturister
Det er Vestens kvinner som er det store innen langsiktig sexturisme!


Cupido-tips for ferieplanlegging
Enten man søker opplevelser, kjærlighet eller sex, er det viktig å bruke tid på planlegging.


Unngå å smitte og bli smittet!
Kjenner du det klør eller svir? Cupido informerer om kjønnssykdommer, forebygging, symptomer og behandling.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 5/2012.