Menn mindre kritiske til kvinnens kjønn enn kvinnen selv

Publisert:
Sist oppdatert:

Unge menn har mer positive holdninger til kvinnens kjønnsorgan enn unge kvinner selv. De av kvinnene som er fornøyd med sitt kjønn, har lettere for å få orgasme.

En undersøkelse viser også at kvinner som er på godfot med sin egen klitoris og liker sin vagina, har større sannsynlighet for å gå jevnlig til gynekolog og utføre egenundersøkelser.
 
Studien er utført ved Indiana University, og er publisert i International Journal of Sexual Health, refererer forskning.no.
 
– Kvinner er ofte mer kritiske til sine egne kropper, og andre kvinners kropper, enn det menn er. Det vi fant i denne studien, var at menn generelt har positive følelser knyttet til en rekke aspekter ved kvinnens kjønnsorganer, både hva gjelder utseende, lukt, smak og berøring.

Det sier forsker Debby Herbenick ved Center for Sexual Health Promotion ved Indiana University.
 
– Når kvinner har positive følelser knyttet til genitaliene sine, er det sannsynlig at de føler seg mer avslappet, i større grad klarer å slippe seg løs, og således har større sannsynlighet for å oppleve seksuell tilfredsstillelse og orgasme, sier Herbenick i et presseskriv.

Døtre trenger foreldrenes hjelp
Herbenick er også tilknyttet The Kinsey Institute for Research in Sex, Gender and Reproduction, der hun utdanner helsepersonell på feltet seksuell helse.
 
Her serverer hun tre forslag til hvordan funnene kan omsettes til praksis:
  • Foreldre bør vurdere hvordan de kan hjelpe døtrene sine til å få mer positive følelser knyttet til egen kropp, for eksempel ved å lære dem presise navn på ulike deler av kroppen, inkludert kjønnsorganene.
  • I stedet for å si; "ikke ta deg der nede, det er urent", så kan foreldre la barna få vite at det er ok for dem å ta på kjønnsorganene sine, men at det bør skje når de er alene - som på badet eller soverommet, sier Hernernick.
  • Bruk ordet vulva fremfor mer ulne, antydende betegnelser som "der nede".
 
I studien deltok 602 hvite personer, 362 kvinner og 241 menn i alderen 18-23 år.

 
Les også:
Applaus for åpen vulva
Betty Dodson spurte venninnene sine om de kunne tenke seg å vise sine vulvaer i et bevisstgjøringsprosjekt på kvinners premisser.


Ekstrapoeng for hårete armhuler
Hvem skulle tro at litt ekstra hår under armene kunne gi bedre universitetseksamen?
 

Relaterte artikler