Trodde du at han bare har én erogen sone? | © Paul Dahlquist

Erogene soner og erotisk intelligens

Skrevet av: Malena Ivarsson

Publisert:
Sist oppdatert:

Både menn og kvinner klager over at partnerne deres trykker på for få knapper. Kvinnen har flere enn tre erogene soner, og mannen flere enn èn.

Kvinner klager ofte over at mennene deres bare trykker på tre knapper, de to brystvortene og klitoris. Og mennene synes ofte at det er litt trist at kvinnene bare berører penis. Alt ender med et samleie av typen «inn-ut-sprut-slutt» - og lysten blir mindre.
 
Men det behøver ikke å være slik. Kroppens erotiske register er stort, og under huden ligger en rekke erogene soner og venter på å bli oppdaget.
 

De fleste gjemmer seg på steder der huden er tynn og det finnes en sterk konsentrasjon av nervetråder.


De fleste gjemmer seg på steder der huden er tynn og det finnes en sterk konsentrasjon av nervetråder. Det burde ikke være så vanskeig å finne dem.
 
Så glem alt som heter forutsigbar sex og ta sjansen på å undersøke hverandres kropper som om det var den aller første gangen.

Jo flere «nye» punkter dere finner dess større er sjansen for at dere lykkes å skreddersy et sexliv som løfter dere høyere. Lyst skaper lyst og samtidig utvikler dere den erotiske intelligensen.
 
 

I Kvinnens erogene soner og Mannens erogene soner beskriver Malena Ivarsson flere hete kroppsområder som venter på å bli undersøkt, kjærtegnet og kysset.

Hun forklarer både «SLIK GJØR DU» og «HVORFOR».Gi hverandre poeng - fra 1 til 10!

Og hvorfor ikke poengsette opplevelsene hver gang partneren rører ved en av dine soner? Bruk en skala mellom 1 og 10, og signaliser om det er en 2’er, 3’er eller 9’er.

Dette kan bli en lekende måte å knekke dine og partnerens erotiske koder og pigge opp kroppen med en lystfremkallende hormoncocktail.

Gå igjennom punktene èn etter èn og masser dem forsiktig.

Og glem ikke å ta små pauser innimellom. Å vente på opphissende berøring øker pirringen i kroppen.


Med bind for øynene
Ønsker dere litt ekstra stimulans? Bind for øynene før dere begynner den erotiske oppdagelsesferden. Hørselen og følelsene forsterkes når dere ikke ser hverandre og det øker følelsene og nærværet. Når dere tar av bindene etterpå kan det kjennes som om dere ser hverandre for første gang. Eller som en kvinne sa: «Jeg hadde glemt hvor vakre øynene hans var.»
 
Velduftende massasjeoljer
Smør dere gjerne inn med velduftene massasjeoljer når dere gjør øvingene. Eggende lukter, for eksempel patchouli eller vanlije, setter fart på den erotiske energien på en lystfremkallende måte. Eller prøv Ylang-Ylang, lukten er både oppløftende og avslappende og den skal særlig være bra mot følelsesmessige og seksuelle blokkeringer.

Varsomt, varsomt
Glem ikke å gå varsomt frem, stryk partneren forsiktig over kroppen, begynn heller for mykt enn for hardt. Langsom sex er bedre sex. Poenget er å nyte, ikke prestere.

 

Les også Malena Ivarsons:
Mannens erogene soner
Mannens erogene soner er mangfoldige, akkurat som kvinnens. Men spør ham ikke hvor de er. Finn dem selv!


Kvinnens erogene soner
Kvinnens erogene soner er mangfoldige, akkurat som mannens. Malena Ivarsson forteller deg hva du kan gjøre med henne.

Sats på langsom sex!
Er du lei av kjapp sex? Sats på «slowsex» som er en undervurdert måte å få mer ut av kjærlighetslivet på!


Les også Hanne Grasmos intervju med
Stine Kühle-Hansen:

Samleiefokusert språk reduserer nytelsen
Språket holder onani-tabuet ved like ved blant annet at ordet sex brukes synonymt med samleie.

Når gamle berøringsmønstre
ikke virker

Den berøringen paret vanligvis deler, kan funke fint i ti år, men kanskje ikke i de ti neste.


  FRA CUPIDOS ARKIV:
Kline-, kysse- og berøringskompetanse
Det handler om nærhet, ømhet, intimitet, sensualitet, nytelse, lyst og tenning som bør oppdages og oppleves.

Seksualitet
Som voksen i dag har du sannsynligvis fått mangelfull seksualundervisning. Uansett kan det vel være smart med litt påfyll.

Relaterte artikler