«Tenner» på mamma

Skrevet av: Dag Solberg

Publisert:
Sist oppdatert:

– Det er ikke uvanlig at gutter får ereksjon når de koser med mamma, sier Gertrude Aigner. – Det er viktig at mamma viser diskresjon.

– Jeg har hørt flere gutter fortelle at de fikk ereksjon da mamma koste med dem eller kom ned i senga til dem for å vise sin morskjærlighet, og jeg tror det er en ganske vanlig reaksjon fra guttenes side, sier den svenske psykologen og sexologen Gertrude Aigner.
 
– Ikke gjør det, kjære mødre. Treng dere ikke på med deres kvinnelighet overfor de unge guttebarna. Guttene blir flaue av sin egen seksuelle tenning og tror det er farlig. Snakk heller om det på en ærlig og inviterende måte. La dem forstå at du forstår at de gjennomlever en seksuell oppvåkning. La dem også vite at det ikke er farlig at kroppen forandrer seg.
 
– Da en 12–13-åring sa til meg: Jeg tenner på min mor, var mitt svar til ham: Slapp av gutt, det har du gjort siden du ble født. Det er ikke farlig. Men å se foreldrene vise nakenhet kan ofte virke forstyrrende og kan bli for mye. Guttenes fantasier er uskyldige. Vi trenger alle tankefrihet, og ikke minst må vi gi barna våre det, sier Aigner.


Les resten av intervjuet med Gertrude Aigner: Pubertet er tabu
Les også Barn både hetero og homo som er utdrag fra det samme intervjuet.

 
 Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Barndom
Det skjer vesentlige forskningsgjennombrudd på et område som fortsatt er tabu innen store deler av forskningsverdenen.

Relaterte artikler