000cldul_w
000cldul_w | © Bulls

Kvinner flørter mest og best

Publisert:
Sist oppdatert:

To av tre flørt startes av kvinner. Men noen ganger er flørten så diskret at det ser ut som om menn er i føringen. Her er de fem sterkeste flørtesignalene hennes!

Påstanden kommer fra en gruppe forskere ved Universitetet i Oxford. De har undersøkt samspillet mellom kvinner og menn og intervjuet over 1000 mennesker om deres oppførsel under flørt.
 
Flørten fra kvinnene ser ofte ut til å starte med svært forsiktige signaler som kan sendes ut i mange flere sammenhenger enn på lørdagskvelder, og som er en del av en bevisst eller ubevisst metode for å teste kvaliteten på mennene i nærheten.
 
Om flørtesignalene kommer ubevisst, kan dette også forklare hvorfor mange menn sliter med å skille mellom vennlige og flørtende kvinner. Signalene er nemlig ofte de samme i begynnelsen, mener forskerne.
 
Kvinner og menn bruker ofte svært forskjellige teknikker for å starte en flørt. Her er de fem sterkeste signalene som kvinner bruker i flørten, i følge de britiske forskerne.
 
45 graders øyekontakt
Hun fanger blikket ditt i noen få sekunder og ser bort. Omtrent 45 grader bort så hun fortsatt kan se deg i øyekroken. Øyekontakten kan gjentas flere ganger.
 
Blikk uten blunk
Neste skritt for de modigste kvinnene er å holde blikket i mer enn tre sekunder uten å blunke.
 
Leker med håret
Hun trekker fingrene gjennom håret, kaster på det eller tvinner håret mellom fingrene.
 
Hodet på skrå
Hun inntar øyekontakten med hodet på skrå slik at nakkens nakne hud blottes.
 
Viser omsorg
Hånden på skulderen din, fjerning av et usynlig hårstrå eller børsting av bukselåret signaliserer at hun bryr seg om deg og at hun liker hvordan du ser ut.
 

Fra Cupidos arkiv:
Partnervalg, flørt og dating

Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?

Relaterte artikler