Catherine Zeta-Jones - kjendismor og rollemodell. | © Bulls

Mødre vil ha kjendiskropp

Publisert:
Sist oppdatert:

Mødre som nettopp har fått barn føler seg presset til å slanke seg for å få figuren raskt tilbake. Kjendismødre får skylden.

Kjendiser som får igjen den slanke, veltrente kroppen i løpet av noen uker etter fødselen får som regel hjelp av personlige trenere og ernæringsrådgivere. Men de fleste vanlige mødre har ikke råd eller tid til denne typen luksus, og kjemper en håpløs kamp mot kiloene.
 
Halvparten av dem vurderer plastisk kirurgi, viser en engelsk undersøkelse.
 
De intervjuede mødrene mente Catherine Zeta-Jones hadde den beste kroppen av kjendismødrene, deretter kom Victoria Beckham, Davina McCall, Kate Winslet og Liz Hurley. Ideelt sett ville de ha overkroppen til Zeta-Jones og bena til fru Beckham.
 
Bør spise godt så de kan amme godt
Redaktør Elena Dalrymple i det engelske magasinet Mother and Baby, som selv har en 16 måneder gammel baby, sier til avisen Daily Mail at resultatene er skremmende og at mødre velger seg feil forbilder.
 
– Mødre bør være lykkelige fordi de har fått et barn, og de bør spise godt så de kan amme godt, ikke bekymre seg for kroppsformen og sulte seg selv, sier hun.
 
– Men presset fra supertynne kjendiser er så stort at vanlige mødre føler de burde ha en filmstjernekropp og passe inn i jeansene i løpet av noen dager etter fødselen. De sammenligner seg med kvinner med jobber som krever at de ser fantastiske ut hele tiden og har masse hjelp for å få det til.
 
– Normale mødre har ikke tid til å komme i like god form rett etter fødselen. Å oppdra et barn er mer enn en fulltidsjobb, og det er feil å sulte seg selv når man skal amme. En flott baby er verd et par strekkmerker og litt større pupper, sier hun.
 
Føler seg ikke vel på stranden
Snittalderen på kvinnene som ble intervjuet var 28, og 85 prosent av dem sa de ikke ville føle seg vel på stranden lenger.
 
24 prosent sa de definitivt ville ta plastisk kirurgi enten nå eller en gang i fermtiden, og 25 prosent sa de ville vurdere det.
 
Kvinnene sa svangerskapet hadde gitt dem:
 
  • Slapp mage (83%)
  • Strekkmerker (62%)
  • Hengepupper (51%)
  • Cellulitter (30%)
  • Slapp rumpe (20%)
 
Partnerne deres var mye mer tolerante. 94 prosent av mennene sa den nybakte moren var like sexy som før, og bare 30 prosent mente de burde komme i bedre form eller gå ned i vekt.
 

Les også:
Fødselen tøft for vagina
Mye har skjedd med kvinnens kropp etter en fødsel. Forandringene i vagina er noe av det det snakkes minst om. Her er listen over de vanligste problemene.

Problemfyldt etter fødselen
En tredjedel av parene opplever at deres seksuelle relasjon blir dårligere og mer problemfylt etter en fødsel.


«Vi er vitne til kulturell ødeleggelse»
90 prosent av vestlige jenter og kvinner ønsker å endre på sine kropper, sier Susie Orbach i samtale med Finn Skårderud.


Alle kvinner hemmes av modeller
Bilder av superslanke modeller på fronten av magasiner gjør kvinner deprimerte når det gjelder eget utseende.


Mye å være glad i
Det er ikke alle som liker tynne og slanke modellkropper. For noen er en solid fettvalk toppen av lykke.


Én for og tre mot
Det rapporteres igjen at menn flest foretrekker kvinner med overvekt fremfor kvinner med undervekt.


Etterlyser strengere regler for intimoperasjoner
Ofte blir operasjonene markedsført som «vaginaforyngelse». Forskere advarer og mener det legges for lite vekt på risikoen ved slike inngrep.

Alene og naken gjør godt
Er du en kvinne som sliter med ditt kroppsbilde og misliker din egen nakenhet. Her får du tre gode tips til hvordan du kan gjøre noe med det.


FRA CUPIDOS ARKIV
Samlivet etter fødselen
Tid for nye utfordringer som kan skape rikelig med både begeistring og bekymring. Vær beredt!

Relaterte artikler