Kåthet, glede og god helse
Kåthet, glede og god helse | Undersøkelser viser at en god seksuell helse, kåthet og glede gjør underverker for både fysisk og mental helse. | © Fizkes Shutterstock NTB Scanpix

Kåthet og glede styrker immunforsvaret

Publisert:
Sist oppdatert:

Seksuell aktivitet, opphisselse og orgasme styrker immunforsvaret både hos menn og kvinner.

Denne artikkelen er en del av Cupidos oversikt over dokumenterte
Helsefordeler ved god sex.

IMMUNFORSVAR
Seksualitetens betydning for immunforsvaret ser ut til å være grunnleggende for vår seksuelle helse generelt, og for en rekke helsefordeler spesielt.

Hormonhopp rett før orgasmen
Rett før orgasmen gjør mengden DHEA-hormon et skikkelig hopp, og femdobler det normale nivået. DHEA-hormonet styrker immunforsvaret, og forskere mener dermed at orgasmer kan spille en viktig rolle for forebygging av sykdommer. (Conrad & Milburn, 2001 - WAS 2007)

 

30 prosent mer immunoglobulin
Forskning har også vist at studenter som har samleie 1-2 ganger i uken har 30 prosent mer immunoglobulin (IgA) enn dem som overhodet ikke har sex. En god IgA-funksjon er helt avgjørende for at immunforsvaret vårt skal behandle virusinfeksjoner. (Charnetski & Brennan, 2001 - WAS 2007)

Økt flyt av hvite blodlegemer
Men samleie eller orgasme er ikke nødvendig for å bygge opp kroppens motstandsdyktighet. Rett og slett kåthet i seg selv er nok til å øke flyten av hvite blodlegemer og bidra til å øke sirkulasjonen av hormoner. (Stein, 2000 - WAS 2007)

Undersøkelser merket WAS 2007 ble presentert på The 1st World Congress for Sexual Health i Sydney 2007.
 

Sår gror raskere hos personer i lykkelige ekteskap. Når forholdet skranter blir immunforsvaret dårligere.

Relaterte artikler