Nytt nummer ute nå!

Når familievold blir normen

Publisert: 29.09.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:45

I Pakistan er ikke vold mot kvinner definert som en kriminell handling, selv om landet har signert en lang rekke internasjonale konvensjoner mot vold.
En undersøkelse utført av Rutgers World Population Foundation i 2001, fant at 84 prosent av deltagerne hadde vært utsatt for familievold én eller flere ganger i livet. Av disse hadde 63 prosent aldri søkt legehjelp for skadene de ble påført.

Under WAS-konferansen i Singapore understreket Qadeer Baig at familievold, til tross for allmenn fordømmelse, også foregår under svangerskap, og dermed truer helsen for både mor og barn.


Artikkelen er basert på «abstracts» fra verdenskonferansen til World Association for Sexual Health som ble arrangert i Singapore i juli 2015. Abstracts fra konferansen er publisert i The Journal of Sexual Medicine.

 
Les også:
Seksualitet i en religiøs brytningstid
Kvinner som prøver å vinne kroppslig selvbestemmelse, risikerer en høy fysisk, økonomisk og følelsesmessig kostnad i form av seksuell vold.

SMS mot hysj-hysj i Pakistan
I Pakistan brukes sms i arbeidet med å bryte hysj-kulturen i konservative miljøer, slik at ungdommer skal få nødvendig kunnskap om sex og samliv.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 1/2016.