«En sommerdag» av Gerda Wegener. Hun malte nesten alltid kvinner, og mange av bildene viste også ektemannen Einar som hans alter ego Lili Elbe. På bildet står Lili ved staffeliet. Bildet inngår i museet Arkens Gerda Wegener-utstilling. | © Bruun Rasmussen Kunstauktioner
Wegener Olympia
Wegener Olympia | © Gerda Wegener, Olympia, 1931-1936. Foto Morten Pors
Wegener Erotisk motiv 3
Wegener Erotisk motiv 3
Wegener Erotisk motiv 8
Wegener Erotisk motiv 8
Wegener Swan
Wegener Swan | © Arken Museum for Moderne Kunst
Wegener Karnevalet detalj
Wegener Karnevalet detalj | © Arken Museum for Moderne Kunst - Foto: Moren Pors
Wegener Sur le tapis vert
Wegener Sur le tapis vert

Gerda Wegeners bilder

Publisert:
Sist oppdatert:

Arken Museum for Moderne Kunst i Ishøj viser fra 7. november 2015 til 16. mai 2016 en utstilling med Gerda Wegeners bilder, blant annet en samling av Gerdas erotiske illustrasjoner.

«En fortælling om kærlighed mellem maler og muse, der sprænger rammerne for kønnets grænser.» Slik presenterer det danske museet utstillingen med bildene til Gerda Wegener, «mannen» til Lili Elbe som gjennomgikk verdens første kjønnsoperasjon.

«Gerda Wegener har ikke fått noen fremtredende plass i den offentlige danske kunsthistorien. Utstillingen på Arken vitner om at det er en klar feil,» skrev Kristeligt Dagblad i sin omtale av utstillingen.

Bildene i denne presentasjonen som inngår i utstillingen, er merket med ©.

Arken Museum for Moderne Kunst ligger i Ishøj, 18 km sørøst for København sentrum.

Historien om Gerda Wegener og Lily Elbe ble levendegjort med filmen The Danish Girl (Den danske piken) som hadde verdenspremiere i november 2015.

 
Les den virkelige historien om Lili og Gerda i Cupido:

Den danske piken: Verdens første kjønnsoperasjon
Etter et liv der han har fortrengt følelsen av å være fanget i feil kropp, forvandler han seg sakte men sikkert til Lili Elbe gjennom klær,     fremtoning og oppførsel.

Den danske piken: Filmen som berømmes og fordømmes
Til tross for en Oscar for beste kvinnelige birolle, tre Oscar- og tre Golden Globes-nominasjoner, må du være minst 17 år for å se filmen i USA. I Midtøsten er den forbudt.

Relaterte artikler