Cupido og det sexpositive USA

Publisert:
Sist oppdatert:

Den amerikanske sexpositive feministiske kulturbevegelsen ble en viktig premiss- og innholdsleverandør for Cupido i vekst.

Cupido ble unnfanget i et kreativt samrøre mellom en norsk fagorientert redaksjon og en håndfull mediebevisste sexologer fra Norge, Danmark og Sverige. Raskt ble også den amerikanske sexpositive kulturbevegelsen en viktig premiss- og innholdsleverandør for Cupido i vekst.


Den første kvinneproduserte  "pornofilmen", Candida Royalles Femme, presenterers i  Cupido 5/1985.






Filmprodusenten Candida Royalle i Femme Productions er Cupidos første kontakt i det amerikanske miljøet.  Cupido solgte filmene hennes i Cupido Shop og brukte flere stillbilder fra filmopptakene som illustrasjonsbilder i bladet. Filmene ble forbudt da Stortinget i 1988 vedtok at sensurbestemmelsene for film også skulle gjelde for video (og de ble ikke lovlige igjen før i 2005).
    
Deretter gikk det slag i slag. Betty Dodson ble den første av flere amerikanske skribenter som i en årrekke skrev fast for Cupido.

De første bildene av amerikanske fotografer ble formidlet av David Steinberg, kulturradikal skribent og forlagsmann fra San Francisco, som senere i egenskap av Cupidos bildeagent i USA har levert flere tusen bilder til Cupido. David Steinberg ble selv en mester i erotisk fotografi. Han gir Cupido mye av æren for at han og andre amerikanske fotografer fikk ekstra inspirasjon til å dyrke den erotiske fotosjanger.

Relaterte artikler