Nytt nummer ute nå!
00016t59-ww | © Bulls

Orgasme av trening

Publisert: 20.07.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 20.07.2017 kl. 00:01

Kvinner kan få en såkalt «coregasm», en orgasme utløst av trening av kjernemuskulatur i mageregionen.
«Det er mest normalt at magetrening fører til orgasmer som er framprovosert av mosjon. Det er typisk øvelser som foregår hengende i stenger, sykling, spinning og løfting av vekter,» sier forsker Debby Herbenick ved Indiana-universitetet i USA til nettstedet eurekalert.org
 
Forskerne har fortsatt ikke svar på hva som faktisk skjer i kroppen hos kvinner som kan oppnå denne type orgasme, men resultatene av undersøkelsen gir et godt utgangspunkt for å undersøke dette nærmere, mener Herbenick.
 
«Dataene er interessante fordi de peker på at orgasmer ikke nødvendigvis er en seksuell begivenhet. Dette kan også bidra til å lære oss mer om den underliggende prosessen i kvinnekroppen under en orgasme,» sier forskeren.


Over halvparten fikk godfølelsen av
mageøvelser

Men er det hyppig forekommende? 124 kvinner som hadde opplevd trenings- orgasme og 246 kvinner som hadde fått økt sexlyst av trening var med i undersøkelsen. 40 prosent av dem hadde opplevd det mer enn 10 ganger, og 20 prosent klarte ikke selv å kontrollere det. Over halvparten fikk godfølelsen av mageøvelser, 15 prosent ved sykling, 25 prosent ved vekttrening og 20 prosent ved yoga.
 
Godt for magens kjernemuskulatur og godt for andre kjerneopplevelser. Slik har det det alltid vært. Cover til det amerikanske magasinet Physical Culture.
© Found Image Press/Corbis/NTB scanpix - 42-51318670
 
Les også:
Tenke seg til en orgasme
Kan kvinner fantasere seg til orgasmer? Kan de komme uten fysisk stimulering av kjønnsorganene? Ja, sier Beverly Whipple som har forsket på kvinners orgasmer i årevis.


Fra Cupidos arkiv: Kvinnens orgasme
Kvinnens orgasme er - takket være ny forskning  - ett av flere områder der seksualiteten må fortelles på nytt.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 5/2012.