Nytt nummer ute nå!

Penis av lind uroer bedehuset i Sokndal

Publisert: 28.09.2012 kl. 21:01 | Oppdatert: 29.09.2012 kl. 00:31

– Mine to modeller av penis og klitoris er laget av en dyktig treskjærer og av tresorten lind, sier Stine Kühle-Hansen som møter storm etter å ha demonstrert penisen på bedehuset i Sokndal.
– Vi føler oss grundig lurt, men ble fortalt at arrangementet ikke på noen måte skulle være usømmelig. Etter å ha sett TV 2-nyhetene må jeg si at jeg er skuffet og nærmest litt sjokkert, sier Bjørn Hultman på vegne av bedehusets styre til avisa Agder.

Han mener at bedehusstyret kanskje var litt naivt i utgangspunktet da det ble sagt ja til inspirasjonsforedraget som er en del av Kjærlighedsvego i Sokndal i Rogaland som i år arrangeres for tiende gang.

– Vi sjekket nok ikke opp bakgrunnen til Stine Kühle-Hansen godt nok. Det burde vi ha gjort.

Også kjærlighetsgeneralen i Sokndal, Olav Lundø, beklager penis- og sex-virksomheten på bedehuset.

– Dette har ingenting med Kjærlighetsvegos intensjon å gjøre, og faller helt utenom vår intensjon, som er å fremme kjærligheten. Vi vil ha frem godheten og ømheten i mennesker. De gamle dydene skal frem i lyset. Så får det ene føre til det andre når den tid kommer, sier han til Agder.

– Kan du forstå at et bedehus kanskje ikke er helt rett arena? Spør Agders journalist Stine Kühle-Hansen.

– Det er rett arena! Svarer Stine Kühle-Hansen som er pedagog, sexolog og leder av Amoroteket.

–Jeg tenker vi må ta kroppen på alvor og respektere alle deler av den. En finger og penis tilhører skaperverket og er like hellig. Det er min oppfatning som kristen. Dessverre misliker mange kjønnsorganet sitt og skammer seg over det. Hvor får vi dette kroppsfiendtlige synet fra? Kunnskap om penis og klitoris kan faktisk bidra til mer trygghet, bedre seksuell helse og mer nytelse.

Les hele saken på avisenagder.no!

Se TV 2s dekning av inspirasjonsmøtet!

Les mer om Kjærlighedsvego i Sokndal!