© Bulls

Klitoris tenner hjernen

Publisert:
Sist oppdatert:

Det er ikke akkurat siste nytt at forskere har påvist at stimulering av klitoris aktiverer områder i hjernen. Men en god nyhet kan ikke gjentas for ofte.

Hjerneforskning viser nemlig at veien til kvinners orgasme langt fra bare handler om stimulering av klitoris. Denne forskningen bekrefter seksualitetens avgjørende betydning som stimuli i hele det nevrobiologiske kroppssystemet vårt.

Forskere begynte allerede for et halvt århundre siden å kartlegge sammenhengen mellom seksuell stimuli og hjernens respons blant den mannlige del av befolkningen, mens det bare er de siste årene det har blitt forsket på det samme for kvinner.

En studie fra Rutgers University i New Jersey, USA, viser at stimulering av både klitoris, vagina, livmorhalsen og brystvortene, sterkt aktiverer spesifikke sanseområder i den kvinnelige hjernen.

Området i hjernen som oppfatter disse signalene er det samme området som i en manns hjerne er tilknyttet penis.

 

Les også:
Kunsten å kose med klitten
Klitoris er kilden til kvinnelig krem-sex.  Den kan stimuleres på utallige frekke og ømme måter.


Betty Dodson viser deg den skjulte klitoris!
Betty Dodson tegner og forteller om klitoris! «Jeg hadde ingen ide om hva som skjulte seg inne i en klitoris,» forteller hun i filmen. 


Sex skaper nye hjerneceller
- også for hundreåringer

Hjernen stimuleres av alt som skaper lyst og glede. Slik bidrar også sex til danning av nye hjerneceller - faktisk også for hundreåringer.


Fra Cupidos arkiv: Kvinnens orgasme
Kvinnens orgasme er - takket være ny forskning  - ett av flere områder der seksualiteten må fortelles på nytt.

Relaterte artikler