Nytt nummer ute nå!

Offentlig sexhjelp til funksjonshemmede

Publisert: 23.07.2013 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 14:35

Forfatter: Hanne Grasmo
Både i Nederland, Tyskland og Danmark bidrar det offentlige hjelpeapparatet til at funksjonshemmede kan få direkte, fysisk hjelp til seksuell tilfredsstillelse.
I Nederland gis en privat organisasjon, SAR, statsstøtte til sine seksuelle tjenester for handikappede. Brukeren bestiller tjenesten gjennom SARs kontor, og betaler kun et mindre beløp for tjenesten. De ansatte i SAR er mer å se på som sex-massører enn prostituerte.
 
I Tyskland har de hatt et lignende system med ”seksualassistenter”, opprinnelig startet av en prostituert.  Denne kvinnen holdt foredrag og kurs i offentlig regi for å bidra til at andre tilbød lignende tjenester.
 
I Danmark bidrar hjelpeapparatet til at funksjonshemmede kan kjøpe tjenester av prostituerte, men utgiftene blir ikke dekket av det offentlige. Noen sexarbeidere spesialiserer seg på slike tjenester, og det er ikke nødvendigvis snakk om samleie. Tjenestene som ytes kan like gjerne være å kle seg naken og vise seg frem, bli tatt og kjent på, og hjelp til å ”runke seg ferdig”
 

Les også:
En hjelpende hånd?
I Danmark kan en funksjonshemmet betale for seksuelle tjenester. – Jeg synes dere i Norge ikke anstrenger dere nok. Sier dansk ekspert.

Fra Cupidos arkiv:
Funksjonshemninger og seksualitet

Funksjonshemmede har seksuelle behov - og seksuelle rettigheter. Det er ikke alltid omgivelsene tar hensyn til det.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 5/2010.