zzz
zzz | © Bulls

Snorkingas skyld?

Publisert:
Sist oppdatert:

Snorking er noe av det mest usexy vi kan tenke oss. Spesielt gurgling i drøvelen er en skikkelig turn-off. Snorking kan ødelegge samliv.

– Vi kan se at snorking er årsaken til krangler som bygger seg opp over tid og kan ha en ødeleggende effekt på samlivet, sier Marianne Davey i British Snoring & Sleep Apnoea Association til avisen Daily Mail.
 
I følge en undersøkelse organisasjonen har gjort, ville mer enn halvparten av ofrene for snorking gjerne ha mer sex om bare partneren stanset med ulydene. Men snorkingen får så store konsekvenser for nattesøvnen at overskuddet til seksuelle aktiviteter forsvinner.
 
Undersøkelsen viser også at mer enn to av tre ofre for partnerens snorking velger å sove på sofaen eller gjesterommet.
 
– I det siste har vi fokusert på den medisinske siden av snorking, som handler om årsaker og behandling. Men det finnes lite kunnskap om de sosiale og seksuelle konsekvensene av snorkingen. Det folk forteller oss, er at forholdet ville bli bedre om snorkingen tok slutt, og at dette virkelig påvirker deres seksuelle forhold, forteller Marianne Davey.
 
Snorkelyder oppstår på grunn av turbulens i de øvre luftveier og ser ut til å opptre oftere hos de som nyter livets goder med alkohol, tobakk og god mat.
 
Forskjellige snorkelyddempere, sprayer eller kjerringråd kan gi gode resultater i behandling av snorkingen. Mer info om snorking og hvordan den kan behandles finnes på Norsk Helseinformatikk AS (NHI.no).
 


Fra Cupidos arkiv:
Samliv og seksualitet

Kunnskap kommer godt med når du investerer i et samliv som skal fungere godt og sikre deg et godt liv.
  • Søkeord:
  • Par

Relaterte artikler