Nytt nummer ute nå!

Hvordan kvinner lærer å ejakulere

Publisert: 10.07.2013 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 15:10

Forfatter: Shannon Bell
Kvinners ejakulasjon kan bidra til lyst og sterke kroppsopplevelser. Her er en tretrinns-oppskrift for dem som vil lære.
NB: Nyere forskning pr. 2016 viser at spørsmålet om hva det kvinnelige ejakulatet består av, fortsatt er kontroversielt. Flere forskere konkludrer medat det er urin. Til Cupido forteller Betty Dodson at hun i det siste har fått flere spørsmål fra kvinner om hvordan de kan slutte å sprute når de har sex med partneren sin.
Red

Ejakulasjon kan gi deg og seksualiteten din en total kroppsopplevelse gjennom sinn, kroppsfølelse, syn og hørsel. Du kan få en sterk orgasme samtidig, om ikke nødvendigvis hver gang.

OK, jeg vet at du nå spør deg selv: Hva er vitsen med at jeg skal lære å ejakulere? Hva vil jeg få ut av det seksuelt? Og hvordan gjør jeg det?

Svaret på hvordan du kan oppnå ejakulasjon finnes nesten ingen steder i den sexologiske faglitteraturen. Jeg kjøpte boka «G-punktet» og leste kapitlet om «Kvinnelig ejakulasjon». Så begynte jeg å øve. Jeg øvde og øvde, og etter en stund var jeg så sår etter masturbasjon at jeg verken kunne gå eller tisse. Dette var langt fra den nytelsen jeg hadde forventet meg. Dermed satte jeg meg ned igjen og da gikk det opp for meg at det viktigste aspektet ved å ejakulere er å trykke ut. 
© Ken Purvis
TRINN 1
Finn det stedet i vagina som etter hvert er blitt kjent som g-punktet (altså den kvinnelige prostata). Det er en kjertel med svampaktig vev rundt, som finnes rundt den delen av urinrøret du kjenner inne i vagina. Det begynner omtrent en finger inne i vagina, er omtrent en finger langt og en finger bredt.

Hvis musklene i vagina ikke har vært mye brukt, må de bygges opp for å klare å ejakulere (trinn 3). Dette kan gjøres ved hjelp av sammentrekninger. Trekk vagina sammen, omtrent som når du kniper igjen for ikke å tisse, og slipp. Gjenta!

Dette er morsomt og kan gi deg orgasme. Begynn med å gjøre 25 sammentrekninger tre ganger om dagen i en uke, så øker du til femti og så til hundre, stadig vekk tre ganget om dagen.

TRINN 2
Bruk de fingrene du vanligvis masturberer med (eventuelt kan du bruke dildo, eller la partneren din hjelpe deg), og gni mot urinrøret (g-punktet) inne i vagina. Etter bare noen minutter vil du legge merke til at hele området svulmer opp. Trykk hardt og legg merke til følelsen det gir, som om du må tisse. Dette er et signal om at du er klar til å ejakulere.

Plasser så langfingeren rett under urinrørsåpningen og gni deg som om det er klitoris du stimulerer. Selv begynner jeg med en langsom opp- og nedadgående bevegelse og øker både tempo og trykk etter hvert.

Mens du masturberer kommer du til å legge merke til at de to kjertlene på hver side kjennes fulle. Det finnes enda 29 slike kjertler øverst i vagina og etter hvert kan du bli i stand til å finne dem alle sammen. De ligger i pyramideform fra klitoris og opp til eggstokkene.

TRINN 3
Bruk den andre hånda og press mot én eller flere av kjertlene fra utsiden (se tegningen), mens du fortsetter å stimulere under urinrøret. Press urinrøret opp og utover med muskelsammentrekning, trykk ut som du gjør når du tisser. Det er helt nødvendig å trykke ut for å kunne ejakulere. Væsken kommer så strømmende ut av urinrøret - enten støtvis eller i en stråle.

Hvis partneren din er kvinne, kan du hjelpe henne å ejakulere. Mens du stimulerer den fremre veggen i vagina og den ytre delen av urinrøret, få henne til å presse ut når hun er klar til å ejakulere.

Noen kvinner ejakulerer uten å gjøre alle disse tingene. Når en får trening og sterke muskler, er det bare nødvendig å foreta muskelsammentrekning og å presse ut for å få det til. Syns du det er mye jobb, kan du jo sammenligne med gutter som begynner å masturbere. Mange holder på i måneder og år, før de får det til å gå.


Shannon Bell er en canadisk psykolog som blant annet har vært med på å lage videofilmen «Kvinners ejakulasjon», en mangeårig bestselger blant Cupidos videofilmer. Les også hennes artikkel ”Kvinner spruter, de også” der hun foretar en grundigere gjennomgang av fenomenet kvinnelig ejakulasjon.

 
Les også:
Kvinnelig ejakulasjon
Kvinnelig ejakulasjon er sprutende utløsninger som minner om dem menn får. Kvinnekroppen kan ejakulere fra over tretti små kanaler, og gjøre det gjentatte ganger under seksuell stimulering.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 4/1990.