© andrey_l / Shutterstock / NTB scanpix

Valentinsdagen uten konkurranse - Hva skjer når delt tid erstatter ting?

Skrevet av: Stine Cathrine Hasle

Publisert:
Sist oppdatert:

Det er få merkedager som har så massiv markedsføring og som gir så mye penger til butikkene som 14. februar. Som en motvekt til dette foreslår vi å droppe gaver, men heller koble oss på hverandre. Hva skjer når delt tid erstatter ting?

 

Tid og oppmerksomhet

Valentinsdagen gir oss anledning til å filosofere over kjærlighet og erotikk og måter å dele disse kraftfeltene med hverandre i hverdagen. Gir du nok varme blikk til din kjære? Hvem bestemmer hva som er nok? Eller er det noe som utkonkurrerer deres tid? To av truslene mot grunnleggende behov som kjærlighet og erotikk er mangel på tid og oppmerksomhet. Før internett sitt inntog på 90-tallt var det kanskje færre tidstyver, da var den største konkurrenten jobben og overtiden. I dag kan relasjoner bli utkonkurrert av så mye mer. Ja, alle de fantastiske filmene og seriene som er tilgjengelige i stua, og mobiltelefonens multivers. Mobilen vår oppfyller nær sagt alle ønsker og den er som en port ut til alle verdens aviser, og nyheter, bare for å nevne en brøkdel av det vi gir oppmerksomhet og stadig holder i hånden. Hva med å legge bort mobilen og bruke hendene på partneren din? Hva med å la 14. februar være fri for alt som tar oppmerksomheten bort fra din partner?

 

Logg av

For hva er en kjærlighetsdag hvis vi ikke gir hverandre tid og oppmerksomhet? La oss prøve et eksperiment. I det sekund 14. februar tikker inn på kalenderen spør du deg selv. Kan jeg legge bort alt og bare gi oppmerksomhet til min partner? Her er noen scenarier som kanskje får oss på gli.

 

Verdier

Du kommer hjem fra jobben. Hva har du gjort i mellomtiden? Jo, sendt SMS med formuleringer som for eksempel: «jeg gleder meg til å komme hjem til deg», eller noe litt sterkere, «jeg elsker deg», eller noe enda mer intenst, «jeg skal gi deg nytelse i kveld». Vel, du er den beste til å finne treffende ord til din. Jeg vet hva jeg skal skrive i SMS til min. Poenget er å gi oppmerksomhet til partneren også når du er andre steder. Å taste noen kjærlige eller erotiske ord viser at partneren din betyr noe ekstra for deg, noe mer enn en venn, noe mer enn en samarbeidspartner. Det ligger mye symbolikk i litt tasting. Det vi bruker tid på får verdi. Det som betyr noe får fokus. Det å bli «sett» også når vi ikke er sammen det kan gi deilige følelser. Du signaliserer at «du er alltid til stede i mitt liv». Det er de verdiene vi formidler med en kjærlighetserklæring en helt vanlig vinterdag.

 

Erotiske rom

Hjemme den 14. februar. Du har bestemt at intet skal utkonkurrere dama/typen din.

Dette er kvelden da barna skal plasseres hos barnevakt. Hvis ikke det lar seg gjøre har vi noen triks. Dere kan henge opp en enkel plakat med hjerte som forteller ungene at i dag er det kjærlighetens dag. Vi voksne vil nusse, kysse og omfavne hverandre litt mer enn vanlig. Hvis det blir mer erotiske berøringer mellom dere er både baderommet og soverommet kanskje mulige å låse døra til? Heng opp plakaten utenpå døra. Hvordan dere sier det og skriver det må selvfølgelig tilpasses alder på barna. Vi fikk fred med vår hjerte-plakat da vi var småbarnsforeldre: «Opptatt – vi elsker». Barn og unge tar ikke skade av å se kjærlighetserklæringer, men voksnes seksuelle aktiviteter skal de ikke være vitne til. Vil dere være barnas viktigste forbilder på kjærlighet? Eller vil dere at noen andre skal være det? Det er sunt for ungene å se dynamikken før og etter et kyss mellom dere. Dere har antagelig noen veldig fine samspill som barna fanger opp og som bidrar til at ungene litt enklere kan sosialisere sine kommende kyss i fremtiden. Eller er dere blant dem som aldri kysser foran ungene?

 

Slik bare dere kan

Har dere ikke barn i huset? Da blir tosomheten ofte litt enklere å gjennomføre på en dag som denne. Men klarer vi en hel kveld uten skjermer? Hvor ofte holder vi i en skjerm, i sofaen, i senga, i bilen? Denne Valentin-dagen skal vi se på hverandre og snakke sammen, og kanskje oppfylle noen erotiske fantasier? Kanskje gi hverandre en erotisk gave i form av et begjærlig kyss, en lang stund med oralsex eller en svett elskov slik bare dere kan. Noen sånne aktiviteter er kanskje de beste gavene på Valentin-dagen.

 

Varme skygger

Alle erotiske aktiviteter og sexy dingser er lov å putte i senga. Vi bor i et land der alt er lov, så lenge det gjøres mellom samtykkekompetente voksne og privat. Det gir oss frihet og et uendelig repertoar. Har dere prøvd noe så enkelt som rødt lys på soverommet? Hudens glød, rynker og folder får fantastiske intense skygger i rødt lys. Prøve røde lyspærer på soverommet på Valentin-dagen?

 

Erotikkens meny

Er du oppmerksom på hva din partner liker å nyte? Det har kanskje endret seg siden forrige gang. Lysten vår endres hele livet og etter dagsform. Vi vet også at alder er ingen hindring for å nyte. Kunsten er å velge den aktiviteten vi kan klare, helt på kroppens og helsens premisser. Kan dere ikke gjennomføre samleier så fokuserer dere på en annen seksuell aktivitet, kan dere ikke bruke munnen kanskje dere kan bruke hender til å stimulere kroppens mange erogene soner. Valentin-dagen er tiden for lavterskel-erotikk. Benytt anledningen til å gjøre en forskjell i deres forhold.

 

Oppmerksomhetens frukter

Det fine med å se flere alternative måter å få orgasme på er at det kan føre til at man blir mer steinkåt enn man trodde var mulig. Uten krav og samleiepress kommer enhver kropp til sin rett. Frihet og utforskning er optimalt for å lage mest mulig nytelse sammen. Jo mer oppmerksomme dere er på hverandre jo mer kåte kan dere bli. Tilstedeværelse hvert øyeblikk er ikke enkelt, men mye enklere når alt annet rundt er skrudd av.

 

Sånn helt hypotetisk

På en skala fra 1 til 10, hvor viktig er det for deg å gi en erotisk opplevelse til din partner? Og på en skala fra 1 til 10, hvor viktig tror du det er for din partner å gi deg en erotisk opplevelse? Det finnes et hav av ulike erotiske berøringer. Vi kan bruke verdifull tid og oppmerksomhet på å finne enda noen nye på Valentinsdagen. La oss starte med det berørende blikket, det som varer litt lenger, som får det til å kile i magen, som utløser energi. Dere kan dele kraftfelt, face to face, lage nye erotiske minner i dag.

 

 

 

Relaterte artikler