© sakkmesterke / Shutterstock / NTB scanpix

Mexicanske orgasmer

Skrevet av: Hanne Grasmo

Publisert:
Sist oppdatert:

I Mexico har det nylig vært en stor undersøkelse om orgasmer: Ikke overraskende svarte de fleste at av de 1481 spurte at de likte det godt. 93% av kvinnene og 97% av mennene hadde opplevd orgasme.

De fleste tok en aktiv rolle i den seksuelle aktiviteten for å oppnå orgasme. Likevel var det kun 63% kvinner som var aktive mot 81% menn. Mennene beskrev orgasmen mer fysisk, mens kvinnene beskrev relasjonelle aspekt ved orgasmen. Av de spurte beskrev 86% av kvinnene seg som hetero, mot 72% av mennene. Forskerne konkluderte med at det er vanlig å oppleve orgasme, de fleste liker det, og søker aktivt å produsere det. Imidlertid spurte de ikke om hvor ofte, eller hvor mange orgasmer kvinner kontra menn fikk.

Orgasme-gapet i USA
I USA snakker sexologene mye om orgasmegapet mellom kvinner og menn, den store ulikheten ligger i hvor ofte menn får orgasme under elskov kontra hvor sjelden kvinner får det. Laurie Mintz (2017, University of Florida, USA) fant at 55% av menn mot kun 4% av kvinner får orgasme ved første hook-up. Hennes svar er at ungdom, særlig unge jenter, må lære mer om viktigheten av seksuell nytelse.

 

Relaterte artikler