Rystes
Rystes | London og Storbritannia rystes over angrepet på et lesbisk par som ble banket opp fordi de ikke ville kysse. | © Salov Evgeniy, Shutterstock, NTB scanpix

​Voldsepisode mot lesbisk par ryster Storbritannia

Skrevet av: NTB-AFP

Publisert:
Sist oppdatert:

Lesbisk par ville ikke kysse på bussen og ble banket opp av tenåringsgutter.

Fem tenåringer er pågrepet etter at et lesbisk par ble utsatt for grov vold i London. Saken har rystet britene.
London-politiet opplyser at tenåringene som ble pågrepet fredag, er løslatt mot kausjon.
 
– Guttene er mellom 15 og 18 år og er pågrepet i forbindelse med det forferdelige angrepet, sier London-politiet i en uttalelse.

Melania Geymonat (28) og hennes kjæreste ble ranet og banket opp på en buss i London forrige uke. Et bilde av det kraftig forslåtte paret har sirkulert på sosiale medier og rystet britene. Kvinnene fikk behandling på et sykehus for ansiktsskader.

Geymonat sier fredag til BBC at flere tenåringer omringet paret, før de krevde at paret skulle kysse. De skal også ha snakket aggressivt om lesbiske kvinner og seksuelle posisjoner. 

– De kastet mynter på oss. Det neste jeg ser er at kjæresten min ligger nede og blir slått. Jeg prøvde å hjelpe, men da ble jeg slått selv. Jeg blødde kraftig, sier Geymonat, som opprinnelig er fra Uruguay.

Siden 2014 har homofiendtlige angrep i London økt fra 1.488 til 2.308, ifølge tall fra London-politiet. Geymonats kjæreste, amerikaneren som kun er identifisert som Chris, sier at hendelsen var skremmende, men at hun ikke er redd for å være åpent lesbisk. 

– Mange menneskers rettigheter og trygghet står i fare. Jeg vil at folk skal bli modige nok til å konfrontere de samme menneskene som lar seg påvirke av høyrepopulismen, som jeg mener grunnen til at hatkriminalitet vokser, sier hun.
 

Relaterte artikler