200537348
200537348 | © pogonici / Shutterstock / NTB scanpix

Jo rikere vi blir desto mindre sex har vi

Publisert:
Sist oppdatert:

Undersøkelser i rike land som Japan, USA, Frankrike og Storbritannia, viser at folk har mindre sex enn noensinne før.

«Sex er kommet for å bli,» er det noen som sier, men nå viser det seg at sex i dag ikke er det samme som før.

Under WAS-konferansen i Singapore la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) frem noen resultater fra sextrend-undersøkelsene sine.

Det kanskje viktigste funnet er at sexen i de rikeste landene i verden er blitt mer mangfoldig.

Det handler blant annet om at sexlivet beveger seg bort fra et hovedfokus på forplantning og faste parforhold. Fortsatt er det vaginal sex som dominerer, men både oralsex og analsex vinner terreng.

De rikeste landene kan også notere seg for mer sex mellom partnere av samme kjønn. For menn som har sex med menn står tallene stort sett stille, mens det er avdekket en kraftig økning i antallet kvinner som har sex med kvinner.

Utvanningen av de faste parforholdene kan også merkes på tiden det tar fra et par møtes og blir seksuelt aktive, til de slår seg til ro og får barn.

Både menn og kvinner er single lenger, og forskerne ved LSHTM ser tydelig at vi blir eldre før vi tar de store skrittene ut i utdannelse, yrkesliv, partnerskap og foreldrerollen. 
 
Tendensen er den samme når det kommer til målbar rikdom:
Jo mer penger, jo mindre sex; jo mindre penger, jo mer sex.

Føler du for å applaudere mangfoldet og utviklingen, finnes det som alltid en bakside. Undersøkelsene, som ble gjort i Japan, USA, Frankrike og Storbritannia, viser også at vi i dag har mindre sex enn noensinne før.

Nedgangen er større blant de som har jobb, enn de som er arbeidsløse.


Artikkelen er basert på «abstracts» fra verdenskonferansen til World Association for Sexual Health som ble arrangert i Singapore i juli 2015. Abstracts fra konferansen er publisert i The Journal of Sexual  Medicine.

Det japanske sølibatsyndromet
Sølibatsyndromet, kalles det, dette at Japans kvinner og menn unngår hverandre, både følelsesmessig og kulturelt.

Et folkehelseproblem
Manglende sexlyst blant kvinner i Norge er så utbredt at det er del av et folkehelseproblem, er konklusjonen i en landsomfattende studie.


Not tonight, darling
Seksualdriften i Storbritannia er redusert betydelig i løpet av de siste årene. Det er mennene som har mistet mest lyst.Fra Cupidos arkiv: Seksualitet
Som voksen i dag har du sannsynligvis fått mangelfull seksualundervisning. Uansett kan det vel være smart med litt påfyll.

Relaterte artikler