42-76074214ww
42-76074214ww | © Edward Leavy Jr/Demotix/Corbis/NTB scanpix

Tid for familievennlig puppeopprør

Publisert:
Sist oppdatert:

Kvinner verden over kler igjen av seg i kamp for puppene sine.

Så kom tilbakeslaget for puppene, på akkurat samme måte som alle forbedringer i verden på et eller annet tidspunkt møtes av et tilbakeslag. Fra å ha vært noe som skulle skjules i ærbarhetens navn opp gjennom store deler av den moderne vestlige historien, slapp endelig kvinnepuppene fri fra sitt skjulested da BH-ene ble brent og toppløs soling ble det eneste rette på 70-tallet.
 
For eksempel aksepterer verken Facebook eller Instagram bilder som viser nakne brystvorter.

Men tiårene gikk, og plutselig hadde vi sosiale medier med amerikansk moral i ryggen. For eksempel aksepterer verken Facebook eller Instagram bilder som viser nakne brystvorter. Altså, hvis de sitter på et kvinnebryst. Nakne brystvorter på mannebryster er greit for dem, og får passere uten sensur, mens et nakent kvinnebryst blir visket bort fra nettet raskere enn du klarer å si «dobbeltmoral».

Men naturlovene gir seg ikke uten kamp. Enhver kraft blir nødvendigvis møtt av en motkraft, og kvinner verden over kler igjen av seg i kamp for puppene sine. Kan du stille deg bak slagordene «Kvinnebryster er familievennlige» og «Slipp brystvortene fri»?

 
Stolt og toppløs i New York


 
Stolt og toppløs i New York: En gruppe kvinner – og tilsynelatende én mann – med skilt som oppfordrer til å slippe puppene fri, samt påpeker at kvinnebryster er familievennlige og ikke trenger å gjemmes bort. Anledningen er «Gå toppløs og stolt»-paraden i New York i august 2015.
© Edward Leavy Jr/Demotix/Corbis/NTB scanpix


Slipp brystvortene fri i Edinburgh
På Fringe-festivalen i Edinburg i august 2015 deltok flere dusin kvinner i kampen for likestilling mellom menn og kvinner med tanke på hvor mye hud de kan vise. «Free The Nipple Campaign» vil ha slutt på at kun menn kan vise brystvortene sine offentlig uten å bli arrestert for ulovlig blotting.
© George Robertson/Demotix/Corbis/NTB scanpix
 
Brystvorter i fri dressur i San Diego

 
Hvorfor er kvinnebrystet seksuelt, og må gjemmes, mens mannebrystet fint kan slippes ut i det fri i offentligheten? Ved universitetet i Sand Diego i California ble det arrangert «Slipp brystvortene fri»-demonstrasjon ved semesterstart etter at medstudent Anni Ma ble hetset av universitetets ledere etter at hun gikk skjorteløs på campus. Demonstrantene ville vite hvorfor mannlige studenter kunne gå toppløse, men ikke kvinnelige.
© Vito Di Stefano/ZUMA Press/Corbis/NTB scanpix

 
Brystets kulturhistorie
28.000 år med puppefokus: Det startet som symboler på fruktbarhet og guddommelighet. Gjennom alle tider har bryst vært erotikk.

 
Fra Cupidos arkiv:
Kvinnens seksualitet

Hva vet kvinnen om andre kvinners seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig mannen om den?

Relaterte artikler