Nå finnes også nisjedating for skjeggelskere og glutenallergikere. | © Georgia Kuhn/Corbis/NTB scanpix

Et nisjemarked for «Den eneste rette»

Publisert:
Sist oppdatert:

Virker det umulig å finne den eneste rette på datingsiden du henger mest på? Hvem vet, kanskje du er på feil side?

BBC skriver nå om en oppblomstring av datingsider som er spesialiserte helt ned på detaljnivå, som hva slags hårpryd du foretrekker på en partner eller om de har samme helseproblemer som deg.

Se for eksempel GlutenFreeSingles.com, der du kan finne en partner som i likhet med deg har problemer med gluten. Eller bristlr.com, for skjeggelskere. Hva med mulletpassions.com, for dem som savner åttitallets hockeysveis så mye at de aktivt går på jakt etter en partner med kort foran og langt bak?

Og ikke vet vi hvordan du får en date med en av damene på womenbehindbars.com, men det kan jo være de får permisjon fra fengsel en gang i nær fremtid. Inntil videre kan du, som det står på nettsiden, være et lysglimt i hverdagen for en innsatt. 

Åpningen for likekjønnet ekteskap i flere land og stater har også åpnet et marked for datingsider der LGBTQ-personer kan finne partnere for langvarige forhold, ekteskap og barn (OneGoodCrush.com).

Felles for disse mer spesialiserte datingsidene er et krav om å bevise at man er den man hevder man er. Det kan være ved å logge inn via Facebook, å laste opp et bilde som er tatt samme dag eller – som i tilfellet DateBritishGuys.com, (for amerikanere som søker briter med den rette britiske aksenten!) – sende inn dokumentasjon fra staten om at du virkelig er den personen du utgir deg for å være.
 

Fra Cupidos arkiv:
Datingtips og forførelseskunst

Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?

Relaterte artikler