42-32391161_w
42-32391161_w | © AStock/Corbis/NTB scanpix

Det japanske sølibatsyndromet

Publisert:
Sist oppdatert:

Sølibatsyndromet, kalles det, dette at Japans kvinner og menn unngår hverandre, både følelsesmessig og kulturelt.

En undersøkelse gjennomført av universitetene i Temple i Japan og Poznan i Polen viser at 61 prosent av alle ugifte japanske menn og 49 prosent av de ugifte kvinnene mellom 18 og 34 år ikke var i et romantisk forhold. Dessuten var for eksempel 45 prosent av kvinnene mellom 16 og 24 heller ikke interessert i seksuell kontakt av noe slag.

Funnene i undersøkelsen støtter opp under at det faktisk finnes et sølibatsyndrom i Japan, og at det ikke bare er et dårlig rykte for å vise hvor «pussige» japanerne er.

I jakten på årsaken peker forskerne på det japanske samfunnet, økonomisk usikkerhet og dyptgående kulturelle faktorer, med motstridende forventinger, en generell lav motivasjon for endring.

Trodde ikke de var attraktive nok for en eventuell partner.

Det finnes enda mer skumle tall å lese ut av grunnlagsmaterialet som ble presentert av Dariusz Skowronski på WAS-konferansen i Singapore i 2015. Veldig mange av de som deltok i undersøkelsen sa at de unngikk romantikk og sex fordi de ikke trodde de var attraktive nok for en eventuell partner, og at de hadde dårlige sosiale ferdigheter, lav selvfølelse og var sosialt tilbaketrukne.

 
Artikkelen er basert på «abstracts» fra verdenskonferansen til World Association for Sexual Health som ble arrangert i Singapore i juli 2015. Abstracts fra konferansen er publisert i The Journal of Sexual  Medicine.
 
Å undervise om sex i Japan er ikke lett, erfarte professor. Derfor startet han med å lære studentene sine å kysse på kinnet - på brasiliansk vis.

Erotisk kunst uten skyld og skam
Ja, vi trenger bare å se østover, for erotisk kunst i Japan og Kina var blottet for skyld og skam.

Relaterte artikler