Pave Frans leder det ekstraordinære kirkemøtet om familiespørsmål i Vatikanet 6. oktober 2014. | © L’Osservatore Romano/ANSA/Corbis/All Over Press

Gjorde Pave Frans godt fornøyd - Så lenge det varte?

Publisert:
Sist oppdatert:

Et australsk ektepar møtte Paven, oppfordret til anerkjennelse av seksualitet som en del av katolsk spiritualitet og inkluderte homofile par.

”Vel, vi fikk ingen umiddelbar respons, men det ble godt mottatt og jeg tror de satte pris på at noen stod opp og sa det akkurat som det er, sa australieren Ron Pirola som sammen med sin kone Mavis var invitert av Paven til å snakke om  familiespørsmål på kirkemøtet i Vatikanet i oktober.
 
Ron og kona benyttet sine fire tilmålte minutter til å oppfordre kirken til å anerkjenne seksualitet som en del av katolsk spiritualitet. Som eksempel nevnte de at kirken også burde inkludere homofile par.
 
I intervjuet med abc.net.au som vi siterer fra her, spør intervjueren Eleanor Hall om de følte seg komfortable med å snakke til Paven om ”slike intime ting”. ”Vel, det er jo ikke så intimt, vi fortalte jo bare hva alle allerede visste. Og jeg føler meg sikker på at Paven, som er slik en jordnær person, faktisk ble godt fornøyd.” Svarte Ron Pirola.

Men hva skjedde?
Katolske kardinaler og biskoper nedla veto og påførte pave Frans sitt første nederlag. Les historien i The Guardian: Catholic bishops veto gay-friendly statements leaving Pope Francis the loser.
 

Relaterte artikler