Thore Langfeldt
Thore Langfeldt

Cupido-prisen 2013 til Thore Langfeldt

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

Cupido-prisene deles ut for tredje gang. Prisvinneren er blant pionerene i europeisk sexologi. Cupidos kulturpris går til Stine Kühle-Hansen.

Én gang er en engangshendelse, to ganger er en gjentakelse, mens tre ganger er en tradisjon. I det vi snart runder 30 år er Cupido derfor stolte av å dele ut Cupido-prisene for 2013, som med årets utdeling altså er blitt en tradisjon.

Årets Cupido-pris deles ut til en svært kunnskapsrik, engasjert og meget bestemt mann som verken er redd for å gå sine egne veier eller for å stå for det han mener.
 
Thore Langfeldt er spesialist i klinisk psykologi og spesialist i klinisk sexologi. Han var blant stifterne av Norsk forening for klinisk sexologi i 1982 og startet i 1989 Institutt for klinisk sexologi og terapi (IKST). Han er en internasjonalt kjent psykolog, blant annet for sitt arbeide med barns seksuelle utvikling, og underviser ved flere universiteter i inn og utland. Han har også utviklet en terapeutisk tilnærmelse for behandling av personer som har begått seksuelle overgrep og leder et overgrepsprosjekt ved IKST.
 
Thore Langfeldt var også en av «fødselshjelperne» da Cupido så dagens lys snart 30 år siden. Han har også vært en kunnskapsrik gudfar for bladet i alle disse årene. Kongen utnevnte ham i 2011 til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hans innsats for norsk psykologi, sexologi og terapi.»
 
Cupido-prisen gis til en person eller organisasjon som gjennom sitt arbeid og virke har brakt det sexpositive frem i lyset, som har opplyst og informert, som har vært pioner eller som har sprengt grenser på en positiv, konstruktiv og åpen måte, og som har vist oss seksualitetens muligheter, viktighet og gleder.
 
Tidligere prisvinnere er "Nettverk: Funksjonshemmede, Seksualitet og Samliv" (2011) og Elsa Amås og Esben Esther Pirelli Benestad (2012). Juryen for Cupido-prisene består av Cupidos tre redaktører.

Cupidos kulturpris 2013 går til Stine Kühle-Hansen.
 

Relaterte artikler