Nytt nummer ute nå!
Stine Kühle-Hansen -
| © Adriana Wolfe

Cupido Kulturpris 2013 til Stine Kühle-Hansen

Publisert: 03.11.2013 kl. 19:31 | Oppdatert: 04.11.2013 kl. 00:00

Forfatter: Tore Aasheim
En særdeles uredd og positiv innstilling til seksualitet og en fortreffelig formidlingsevne gjorde årets vinner av Cupido Kulturpris til et naturliv valg for juryen.
Cupido Kulturpris 2013 tildeles Stine Kühle-Hansen.
 
Årets Cupido Kulturpris deles ut til en nysgjerrig og vitebegjærlig kvinne som med høyt kunnskapsnivå, fortreffelig formidlingsevne og sitt uredde forhold til seksualitet og sexpositive tenking bryter ned barrierer og sprer kunnskap på en måte som er lett å forstå og som fort kan settes ut i praksis. Årets prisvinner fokuserer på det positive i seksualiteten, selv om den eller de det måtte gjelde har sine begrensninger, det være seg mentale eller fysiske utfordringer.
 
Stine Kühle-Hansen er lærer med mellomfag i kunsthistorie. Hun har studert sexologi, er masterutdannet i museumskunnskap, lager tverrfaglige sexologiske utstillinger og har etablert Amoroteket som er ment å fungere som en ressursbank for både fagfolk, studenter og andre målgrupper.
 
Det er spesielt to ting juryen har lagt vekt på i årets utdeling av Cupido Kulturpris. Det ene er prisvinnerens vilje og evne til å bruke forskjellige kunstuttrykk for å formidle det sexpositive med et faglig tilsnitt, samt at hun er konkret og «hands on» i sin kommunikasjon og formidling, enten det er gjennom en kunstutstilling eller et foredrag.
 
Cupido Kulturpris gis til en person eller organisasjon som gjennom sitt kulturelle arbeid og uttrykk har brakt det sexpositive frem i lyset. Prisen skal gis til noen som har gitt oss en sexpositiv og grensesprengende opplevelse innen film, teater, litteratur, billedkunst, foto, dans, musikk eller et annet kulturelt uttrykk.
 
Tidligere prisvinnere er Geir Lillejord (2011) og Norsk lyd- blindeskriftbibliotek (2012). Juryen for Cupido-prisene består av Cupidos tre redaktører.

Cupido-prisen 2013 er tildelt en "en svært kunnskapsrik, engasjert og meget bestemt mann". Dersom du ikke allerede vet hvem det er, kan du lese juryens begrunnelse her.