Faksimile fra bladet Cupido 6/2013.

Dikt 2013: Vinnerne er...

Publisert:
Sist oppdatert:

Her er en herlig blanding av fantasi og virkelighet, uttaler juryen om vinnerdiktet. Det er mykt og sårt, samtidig som det er rått og rett på.

Det kom inn totalt 498 dikt til Dagbladet og Cupidos erotiske diktkonkurranse i vinter. Vinnerne er nå kåret. Du finner dem nedenfor.

Les Erotikk 2013: Vinnerdiktene!


1. premie Dikt 2013 - Kr 5.000
 
SMELLS LIKE TEEN SPIRIT
Av Frank's wild years

Juryens vurdering: Dette er bare det beste diktet. Her er en herlig blanding av fantasi og virkelighet, det er mykt og sårt, samtidig som det er rått og rett på. Her er det både puling og tårer.


2. premie Dikt 2013 - Kr 2.000
 
MORGENBRØD ER GULL I GRUNN
Av Frander5

Juryens vurdering: Det er språkakrobatikk uten flaue tvangsrim. Diktet er både underholdende og «to the point», og det gir masse plass til leseren. Her får den som leser tenke og fantasere selv, og det er frodig, sexy, ekte og humoristisk.


3. premie Dikt 2013 - Kr 1.000
 
GLASSBLÅSEREN
Av Sarjord
 
Juryens vureding: Dette er virkelig antydningens kunst på sitt beste. Den som skriver maler vakre bilder for oss, mens vi får fantasere i fred. Her er det masse spenning og masse følelser mellom linjene, og teksten er gjennomtenkt og stemningsfull.


3. premie Dikt 2013 - Kr 1.000
 
SEKUNDER OVERLEVER MINUTTER
Av Frøken Vanndamp

Juryens vurdering: Dette her er jo «bærre lækkert»! Her er det vakre formuleringer, nye måter å beskrive ting på, man har unngått de verste klisjeene og det beste av alt – man slutter i tide.


3. premie Dikt 2013 - Kr 1.000
 
SEX!
Av Tigern
 
Juryens vurdering: Dette er et dikt med høy runkabilitet! Her avsløres stor erotisk skriveglede og det er også skikkelig rimsmedarbeid i denne teksten. Her er ikke mye overlatt til fantasien, det er herlig, saftig og sexy.

 
I tillegg til pengepremiene får alle vinnerne tilsendt en signert utgave av Anne B. Ragdes bok «En kald dag i helvete».
 
Juryen har bestått av Anne B. Ragde (forfatter), Maria Børja (kulturjournalist i Dagbladet) og Tore Aasheim (redaktør i Cupido).

Les også Cupidos intervju med jurylederen, Anne B. Ragde: Folk må lære å hoppe av i svingen! Der gir hun gode råd til erotikk-poeter.

Les mer om diktkonkurransen: Nordmenn ser mye humor i god og positiv erotikk!

Flere av de innsendte diktene vil bli publisert i bladet Cupido utover høsten og vinteren 2013.

Relaterte artikler