BUL-13708_w
BUL-13708_w | © Bulls

Ungdoms kunnskap om sex varierer stort fra land til land

Publisert:
Sist oppdatert:

Franske ungdommer har mer og mer usikker sex. Norske ungdommer er ansvarsfulle og interessert i hvordan de kan sikre seg.

En stor internasjonal undersøkelse der elleve internasjonale, frivillige organisasjoner har spurt 6000 ungdommer om sex og prevensjon avslører at de unge stadig oftere er usikre på sex og mange mangler kunnskap om seksuell helse. Dette skriver nrk.no.

Undersøkelsen viser at antall unge mennesker som har usikker sex har økt med 111 prosent i Frankrike på tre år.

I Egypt tror en tredjedel av ungdommene at dersom man bader eller dusjer etter sex unngår man å bli gravid, og i land som India og Thailand tror ungdom at man ikke blir gravid dersom man har sex under menstruasjon. Undersøkelsen avslører også at under halvparten av de unge har fått seksualundervisning på skolen.

Barne- og ungdomspsykiater Mette Hvalstad ved Senter for ungdomshelse, samliv og seksualitet (SUSS) mener undersøkelsen ikke er like representativ for ungdom i Norge.

– De norske ungdommene som vi er i kontakt med har et veldig positiv forhold til prevensjon. De er veldig ansvarsfulle og interessert i hvordan de kan sikre seg, forteller Hvalstad til NRK.

Relaterte artikler