Bondage
Bondage

Bondage med noko attåt

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

Både fantasien din og utstyret du bruker er viktige i sexleker med makt og avmakt. Les ekspertenes tips om hvordan leken kan bli hakket heftigere!

Medlemmene i bondagelosjen Sol og Måne i Trondheim gir Cupidos lesere gode råd om valg av utstyr for bondageleker.


Det aller viktigste er tauverk av god kvalitet
Tauet er det viktigste redskapet i bondage, og billig nylontau med lav brannhastighet er bannlyst. Kjøp gjerne tau i butikken for båtutstyr! Fortøyningstau er bra saker, og det finnes i flere forskjellige tykkelser. Tauene inneholder et materiale som gjør at de ikke låser seg lett, de brenner ikke mot huden og er lette å slå knuter på. Det finnes selvsagt også spesialtau å få kjøpt på internett.

Hender og fingre er undervurdert som sexverktøy
Det å binde noen eller å bli bundet, kan være nok til at man kommer, til og med uten berøring. Et heftig knull blir hakket heftigere dersom den ene av partene er fullstendig fastbundet. Men om man også tilfører berøring – forsiktig stryking, kiling eller en enda mer bestemt behandling – vil dette kunne tilføre bondageleken ekstra spenning og lystfølelse.
 
Blindfold, øreklokker og neseklype
Dersom man virkelig vil sette tilliten på prøve kan man i tillegg til å begrense en persons bevegelighet også begrense vedkommendes evner til å bruke sansene.
 
Blindfold er ofte brukt i bondage. Det er også mulig å bruke øreklokker. Og vil man virkelig strekke grenser og pirre, så kan man sette på en klype på nesen. Når du verken kan se, høre eller lukte, i tillegg til at du sitter fast – da er du virkelig prisgitt den andres lyster og påfunn. Da vil et forsiktig strøk av en fjær eller dryppende olje på naken hud virkelig oppleves helt annerledes.
 
Heller isbiter enn iskrem
Fjær og kiling kan være veldig erotisk, det samme gjelder massasjeoljer og bruk av enkelte matslag. Isbiter blir også anbefalt, men iskrem er helt feil å bruke. En isbit vil alltid smelte litt etter litt, den vil avgi kaldt vann som renner bort eller fort bli varmet opp. Bruker du for eksempel iskrem så vil den også smelte, men den blir liggende og den holder på kulden mye lenger slik at det rett og slett blir vondt eller man kan få frostskader.
 
Unngå billiglys fra Ikea
Om man ønsker å gå fra det kalde til det varme er det flott å bruke talglys eller massasjelys. Man skal absolutt ikke bruke telys eller andre typer lys der stearinen blir liggende i beholdere. Da blir temperaturen helsefarlig høy.
 
Det er heller ikke lurt å bruke billige lys fra Ikea eller andre lavprisprodukter. Det beste er ekte talg- og stearinlys, og sørger du for at det er minst 30–50 cm fra lyset og ned på den nakne huden når du heller den flytende stearinen over din elsker er du også sikker på å unngå brannskader.
 
Velg utstyr også for estetikkens skyld
Bondage trenger nødvendigvis ikke å være seksuelt, mange er fans på grunn av estetikken; man binder på seg seler, mansjetter eller korsett over eller under klærne når man går ut på byen.

Konklusjon:
  1. Dropp alkoholen og dopet
  2. Sørg for skikkelig kvalitet på tauverket
  3. Tenk på sikkerheten
  4. Kommuniser med din partner
  5. Avtal rammene for leken
  6. Tenk på sikkerheten en gang til
  7. Slipp fantasien løs!
 
Les også Tore Asheims intervju med
Sol og Måne-medlemmene:

Bondage for nybegynnere
Tauet er det viktigste redskapet i bondage, og billig nylontau med lav brannhastighet er bannlyst.

Sol og Måne
Forbokstavene i ”Sol og Måne” er S og M. Men losjen i Trondheim handler om mye mer enn sadomasochisme.

Viktig omsorg etter SM
Det kan være hardt å komme tilbake til virkeligheten. I BDSM har man en tradisjon for «after care».Fra Cupidos arkiv:
Seksuelle variasjoner

Til inspirasjon for deg som vil studere menyen for alt annet enn vaniljesex og vaniljeforhold.

Relaterte artikler