Hercules, Oslo. Detalj fra interiør.

Hetero på homsesauna

Skrevet av: Bent Ove Aulid

Publisert:
Sist oppdatert:

I en tid der stadig flere utforsker flere sider av sin seksualitet fant vi ut at vi skulle sende vår svært så heterofile journalist inn i løvens hule. Vi sendte ham til Hercules homosauna i Oslo. Her er hans rapport.

Jeg vet at vi er mange hetero-menn som har tenkt tanken: «Skitt la gå, en munn er en munn, et hull er et hull.» De fleste av oss tør aldri ta skrittet helt ut. Jeg lot det stå til og troppet opp på Hercules homsesauna. Nøyaktig klokken 15.30 gikk jeg inn døren i Storgaten 41 og opp trappen i bakgården. Tidspunktet var ikke tilfeldig valgt. Ryktene sier at besøket stiger i lunsjpausen og rett etter arbeidstid.
 
Nydusjet setter jeg meg i dampbadstuen. Snart får jeg selskap av en fyr på min egen alder. Han legger hånden på låret mitt. Selvfølgelig har jeg lyst til å bli kåt, men jeg kjenner det stritter imot.
 
– Jeg avventer, sier jeg kjapt.
 
All min opp-psyking til tross, dette er ikke meg! Men ganske snart kommer motet tilbake. Jeg kan jo ikke feige ut nå!
 
– Du må gjerne ta på meg. Men jeg vil gjerne forbli litt passiv, sier jeg.
 
Mer skal ikke til før han er frempå igjen og forsøker å få liv i meg. Men til liten nytte. Kroppen min forblir halvinteressert og knapt nok det. Brått reiser han seg og går. Uten ett ord. Selvfølgelig forstår jeg ham – samtidig som den ordløse avskjeden hans setter meg litt ut.
 
Etter «leggetid»
Jeg tar en dusj og tusler inn i den andre badstuen. Snart er jeg kommet i snakk med de to andre mennene der inne. Praten går lett og jeg spør om hvilke dager de anbefaler å komme hit på. Yngstemann (24) smiler og synes egentlig alle tidspunkt har sin sjarm: Rolig i ukedagene, heftig i helgene.
 
– Fra midnatt natt til lørdag og frem til stengetid klokken 8 om morgenen er det fullt kjør her. Da er også andelen yngre menn høy, smiler han.
 
– Det samme gjelder i samme periode natt til søndag. Dessuten er det mange kåtinger her søndag ettermiddag og kveld. Utrolig hvor fint den står når man har vært hjemme og sovet litt, fortsetter han og lar meg forstå at han kan være innom både to og tre ganger i løpet av en uke.
 
Eldstemann, jeg gjetter han er rundt 65, har kjørt en drøy time for å komme på sauna i Oslo. Han synes egentlig alt var meget bedre før.
 
– Det var lettere å komme i kontakt med folk på My Friend Club, homsesaunaen i Calmeyers gate som dessverre er nedlagt, sier han.
 
Litt senere på kvelden, når eldstemann er utenfor høresonen, forteller yngstemann meg at mange av «pensjonistene» går her kun når de andre pensjonistene er her.
 
– Men noen kommer etter «leggetid», og de får med seg mye moro! ler han.
 
Labyrint
Diskrete lamper sender ut svakt rødt lys som gjør det lyst nok til at jeg unngår å snuble eller kollidere. Jeg runder et hjørne og plutselig står jeg midt inne i en klynge av menn. En fyr står på kne mens to andre deler på å pule munnen hans. Rundt er vi tre stykker som stirrer henført. Men på hva? Tussmørket gjør det vanskelig å se noe, selv om kroppslydene forteller meg en del. Likevel vet jeg ikke om gutta kom i munnen hans eller ikke. Plutselig er seansen over og folk går hver til sitt.
 
Jeg også, og like etter befinner jeg meg i en stående mølje av menn. Noe er spennende og deilig, noe er rart, og noe er turn-off. Menn i 50-årene med stikkende skjegg er tross alt ikke min greie. Når de i tillegg stinker askebeger, blir alt bare veldig feil.
 
Samtidig har jeg jo lyst å bli kåt, så jeg fortsetter utforskningen av de trange korridorene i tredje og fjerde etasje. Plutselig står jeg foran et av de utallige små rommene som byr på smal benk, kondomer, glidemiddel og tørkerull innenfor en dør som kan låses. Andre ganger havner jeg i et av de større rommene med bred seng og plass til flere.
 
Labyrinten leder meg inn til veggene med glory holes. Et annet sted oppdager jeg et pornofilmrom. De to benkeradene kan nok romme åtte-ti mann, men nå sitter jeg her alene. Jeg smårunker mens jeg titter på sexfilmen. En fyr kommer halvveis inn, blir stående i døråpningen. Han ser dels på filmen, dels på meg.
 
– Skal jeg stikke pikken min i munnen din?» spør han plutselig.
 
– Nei takk! bråsvarer jeg. For å unnskylde min spontane reaksjon, legger jeg til et høflig «det frister dessverre ikke akkurat nå».
 
Mave er sexy!
Etter flere runder med badstuer og utforskning gjør det seg med en iskald Munkholm. Alkohol selges ikke her. Jeg er ikke den eneste som nyter en liten pause i sittegruppen innenfor resepsjonen. Én bruker til og med tiden på homsesauna til å surfe på en av pc-ene som kundene kan bruke fritt.
 
Slikt har jeg ikke tid til! Jeg fortsetter oppdagelsesferden, og etter en stund sitter jeg og skravler med min 24-åringe venn fra badstuen.
 
– Han der liker å bli fistet med store dildoer, sier han lavt mens en kraftig mann i 40-årene passerer oss.
 
Ja vel, tenker jeg og prøver å unngå å lure for mye på om fisting kan foregå uten «fist», uten hånd. Tenker at fisting kanskje betyr rompekjøring, uansett «verktøy».
 
– Han der har lyst på deg. Det er tredje gangen han passerer deg nå, fortsetter min hyggelige kjentmann og fôrer meg med ekspertanalyser av de andre besøkende.
 
– Å, for en flott mave! sier han mens han henført kaster lange blikk etter mannen som akkurat passerte oss.
 
Jeg sier ingen ting, men hele meg nyter å lytte til en mann på 24 som synes menn på nærmere 50 med mave er flotte og sexy!
 
Manneblikkene
I løpet av de tre ettermiddagstimene jeg var innom Hercules, talte jeg opp mot 20 menn. De aller fleste hvite menn mellom 45 og 65, men også noen yngre. Det ensformige hvite ble heldigvis brutt opp av to asiatiske gutter på rundt 25, en inder på kanskje 50 og en kineser på rundt 60.
 
På nettet hadde jeg lest rykter om såvel prostituerte som urin-lukt, men jeg oppdaget ingen av delene under mitt besøk.
 
Mitt møte med mannesex i sin mest rendyrkede form har vært lærerikt. «Sultne blikk biter ikke,» sa jeg til meg selv flere ganger. Uten at det hjalp så mye. Igjen og igjen opplevde jeg manneblikkene som invaderende. Blikk som bød på noe jeg egentlig ikke ønsket. Som etterspurte noe jeg ikke ønsket å dele. Derfor trivdes jeg best i de mørkeste korridorene. Der kunne ingen se hva jeg så på. Der kunne ingen se at jeg etter beste evne prøvde å ikke bli oppfattet som interessert, som om jeg var på jakt. Det føltes tryggest slik.


 
Les også:
Ikke nødvendigvis homo
Mange menn føler en viss attraksjon til andre menn, men ser ikke på seg selv som homofile eller bifile.


En fantastisk måte å dra damer på
Stadig flere menn oppdager at en bromanse er en fantastisk måte å dra damer på.

Heteroseksualitetens historie
Heteroseksualitet er en ny «oppfinnelse», fra en tid da det ble viktig å definere og bekjempe «homosex og andre perversjoner».

Skeivere heteronormativitet
Befolkningsandelen som har sex med eget kjønn øker raskt. Bisex er i ferd med å bli en del av heteronormativiteten.

Relaterte artikler