Anne B. Ragde er med i juryen for diktkonkurransen. | © Oktober Forlag

Anne B. Ragde i juryen for diktkonkurransen

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

Den populære og prisbelønnede forfatteren Anne B. Ragde er med i juryen i Cupido og Dagbladets erotiske diktkonkurranse.

Anne B. Ragde debuterte i 1990 med romanen «En tiger for en engel», og har senere utgitt flere romaner og novellesamlinger, blant annet « … før jeg kommer tilbake» (1994), «Bunnforhold» (1997), «Arsenikktårnet» (2001) og «Fosterstilling» (2003).
 
Hun har også skrevet flere bøker for barn og ungdom, og for biografien Sigrid Undset (2001) ble hun tildelt Brageprisen. I 2004 kom den kritikerroste romanen «Berlinerpoplene» som hun fikk Riksmålsforbundets litteraturpris for.
 
I 2005 kom oppfølgeren «Eremittkrepsene» som ble tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen. Høsten 2007 utkom «Ligge i grønne enger», som er tredje og avsluttende bok i trilogien om familien Neshov, og salget av trilogien i butikk og bokklubb passerte en million.
 
Samme høst ble TV-serien Berlinerpoplene den mest sette dramaserien på NRK etter årtusenskiftet. I 2009 ble Berlinerpoplene kåret til en av tiårets beste romaner i VG. Anne B. Ragdes bøker er oversatt til 22 språk.

I 2011 kom "Jeg skal gjøre deg så lykkelig", og den ble den nest mest solgte norske skjønnlitterære romanen det året. Den er også solgt til syv land.
 
Det er altså denne forfatteren som skal sitte i diktjuryen og plukke ut de beste erotiske diktene sammen med representer fra Dagbladet og Cupido. En heftig merittliste til tross, da Anne ble spurt om å sitte i juryen svarte hun straks ja, «dette høres jo skikkelig morsomt ut», og dermed blir diktene også vurdert av en etablert og anerkjent forfatter.
 
Her er det med andre ord bare å la fantasien flomme, les mer om konkurransen på denne linken.
 
Send inn dine dikt på linken under, fristen er 14. februar. Husk å skrive «Erotikk: <navnet på diktet>» i emnefeltet. Lykke til!

Send inn ditt bidrag her!


Relaterte artikler