Antón Castellanos Usigli fotografert på kongressen til World Associatioon for Sexual Health i Glasgow 2011. | © Tore Aasheim

Ung seksualpolitikk

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

Antón Castellanos Usigli (22) er internasjonal sexaktivist. Han var bare 15 år gammel da han gjennomførte en temadag på sin egen skole om sex og seksualitet i hjembyen i Mexico.

Året etter meldte fire skoler seg på temadagen som skulle belyse spørsmål om blant annet sikker sex, bruk av prevensjon, transseksualitet og homofili.
 
Den katolske kirken og konservative politiske krefter reagerte umiddelbart og prøvde å stoppe initiativet, men den unge sexaktivisten forsatte sitt arbeid for et mer sexpositivt samfunn til tross for at han ble motarbeidet.

I dag sitter Antón Usigli som leder for en egen ungdomskomité i Verdensorganisasjonen for Seksuell Helse (WAS). Den unge mannen var selv med å ta initiativet til ungdomskomiteen. Hans mentor i organisasjonen er den velrenommerte sexologen Esther Corona som også er fra Mexico, og sammen skal de arbeide for at WAS tar mer hensyn til innspill fra ungdom når organisasjonen skal jobbe for en bedre seksuell helse i verden.

Alle medlemslandene i WAS ble invitert til å være med i komiteen, men verken Norge eller Danmark kjente sin besøkelsestid. Det er tydeligvis i Latin-Amerika at det mest dynamiske arbeidet innen sexologien finner sted akkurat nå.
 

Les mer om Antón Castellanos Usiglis initiativ:
Ungdoms rett til seksuell nytelse
Det mangler ikke på gode sexråd til ungdommen, men det er knapt et eneste ett av dem som våger å nevne nytelsen.

Relaterte artikler