MSE 3284-ww
MSE 3284-ww | © Michele Serchuk

Vakrere under eggløsningen

Publisert:
Sist oppdatert:

Forskere har funnet at kvinner føler seg mer attraktive, har mindre hodepine og sterkere sexlyst under eggløsningen.

– Kvinner føler seg bedre, ser bedre ut og føler seg mer motivert for å være seksuelt aktive under eggløsningen, forteller psykolog Matthew Davis ved universitetet i Austin, USA. Han og hans kolleger har gjort en undersøkelse på 27 single kvinner og fått dem til å føre dagbok gjennom menstruasjonssyklusen. Kvinnene målte kroppsstørrelse og vekt og skrev ned når de hadde hodepine, var kvalme, når de følte seg mest attraktive og når de hadde mest sexlyst.
 
Forskeren fant at når kvinnene hadde eggløsning var de slankere rundt livet, hadde færre symptomer på hodepine, sterkere sexlyst og følte seg mer attraktive.
 
De søker seksualitet, tiltrekker seg mer attraktive partnere og gjør seg bemerket når det virkelig gjelder.

Matthew Davis mener at dette viser at kvinner fra naturens side signaliserer at de har eggløsning og dermed at de kan bli befruktet. De søker seksualitet, tiltrekker seg mer attraktive partnere og gjør seg bemerket når det virkelig gjelder, sier Davis til tidsskriftet New Scientist hvor undersøkelsen er publisert.
 
Tidligere studier har vist at kvinner som har eggløsning har mer symmetriske bryster, økt sexlyst og bruker mindre klær i denne perioden. En annen studie viser at menn kan lukte fruktbarhet hos kvinner.

 
Les også:
Menstruasjon på fast dato uten smerter
Hyppig sex fremmer regelmessig menstruasjonssyklus og reduserer menskramper.

Sæd påvirker egløsingen
Forskere fra Chile og Canada har påvist og identifisert et bemerkelsesverdig protein i sæd som kan stimulere fruktbarhet.


Fra Cupidos arkiv:
Kvinnens seksualitet

Hva vet kvinnen om andre kvinners seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig mannen om den?

Relaterte artikler