Tåler 100% mer smerte når g-punktet blir stimulert

Skrevet av: Esben Esther Pirelli Benestad

Publisert:
Sist oppdatert:

Det er svært smertefullt og noen ganger ganske risikabelt å føde barn. Ikke desto mindre har vi klart oss på denne kloden i omtrent trehundretusen år.

Det er bra, men det hadde ikke latt seg gjøre uten god støtte fra vår egen mangfoldighet og tilpasningsevne. Også når det gjelder selve fødselsfunksjonen, dukker det opp ny kunnskap som bekrefter naturens visdom og vår tilpasning.

Jeg tenker nå på g-punktet.

Ja, g-punktet, det som hos så mange kvinner bidrar til så mye lyst når det blir stimulert i erotiske situasjoner.

Forskning utført på kvinner, hvor man satt tyngre og tyngre lodd på den ene hånden deres inntil de ikke orket mer på grunn av smerte, viste nemlig at når de samtidig fikk et trykk direkte mot g-punktet, økte smertetoleransen med nærmere 100 prosent.

Sagt på en annen måte: De tålte dobbelt så mye smerte når g-punktet ble stimulert med trykk. Dette er fødselsfremmende på den måten at barnet trykker mot nettopp dette området når det passerer fødselskanalen.

Som om ikke dette var imponerende nok, er det gjort studier på smertetoleransen til kvinner som har tversnittsskader i ryggraden. Det vil si kvinner som ikke kjenner noe som helst fra verken klitoris, skjedeåpning, kjønnslepper eller g-punkt. Hva med deres smerteterskel ved økende vekt på hånden (som de altså har full føl-somhet i) når de ble stimulert med trykk mot g-punkt-området? Også hos dem økte smertetoleransen med omkring 100 prosent!

Nå kan de av oss som forstår oss litt på anatomi undre seg på hvordan meldingen kommer fra g-punktet til hjernen. Uten slik kommunikasjon, ville dette smertestillings-systemet nemlig ikke fungere. Ryggmargen fungerer ikke, altså må det være en annen vei for nerveimpulsene.

Den veien er forskerne ikke helt sikre på, men en sterk kandidat til forbindelses-linjen mellom g-punkt og hjerne er den nerven som kalles «Vagus». Det er en nerve som går direkte fra hjernen via blant annet hjertet, til mange organer i bukhulen. Et av de organene kan være skjeden. Det er genialt å ha et eget smertestillende system bygget inn i selve skjeden, genialt for vår art, genialt for fødsler.

Samtidig blir dette på sitt eget vis en historie om hvor lite genialt det er og har vært å skille mellom kropp og sjel når menneskets mangfoldighet skal beskrives.

 

Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Fødsel
Innebærer hospitalisering av fødsler også en sykeliggjøring av en naturlig prosess? Neglisjeres muligheter fordi vi er så forlegne?

Relaterte artikler