0003cqll
0003cqll | © Bulls

Tier for partner – blir avhengig av potenspiller

Skrevet av: Terje Gammelsrud

Publisert:
Sist oppdatert:

Aktiv og fristende markedsføring av reseptfrie potensmidler fører til at mange menn utvikler psykologisk avhengighet. Mange av dem er svært unge, noen helt ned i 17-årsalderen.

– Et kjennetegn for menn som utvikler avhengighet, er at de bruker potensmiddel uten å informere sin partner. Avhengigheten oppstår når de får anerkjennelse fra den de har sex med, og frykter at de ikke vil oppnå den samme anerkjennelsen hvis de ikke bruker potensmiddel.

– Jo mer anerkjennelse de får, jo mer avhengige blir de, sier androlog og lege Ken Purvis ved Andrologisk Senter i Oslo til Cupido.
 
Ken Purvis oppsøkes av stadig flere menn som ber om hjelp for potensmiddelavhengighet, og de kommer til ham som regel etter at partneren har avslørt dem og gitt dem et ultimatum.
 
– Mange har fått beskjed om at det blir null sex hvis de ikke slutter med piller. Og når de kommer hit, er de dypt fortvilte fordi de opplever at de ikke lenger kan prestere sex uten pille, sier han.
 
Ikke normalt med timelang ereksjon
– Selvfølgelig kan menn imponere både seg selv og sin partner ved å vise frem en steinhard ereksjon som kan vare i en time. Men voksne menn må huske at det ikke er normalt at ereksjonen varer så lenge av gangen.

– Problemet oppstår i alle fall hvis han får behov for å imponere hver gang han har sex, da lurer han både seg selv og partneren, og han kan oppleve en avhengighet som blir mer og mer deprimerende og varer helt til han blir utkjørt eller avslørt.
 
Økt risiko for ubalanse mellom mann og kvinne
– Par som ikke kommuniserer godt om seksualitet, løper også større risiko som følge av den økte tilgjengeligheten av reseptfrie potensmidler. Siden forsøk på å utvikle lystpiller for kvinner er mislykket, kan potenspillen gi mannen et ”konkurransefortrinn” som kvinnen nødvendigvis ikke setter pris på og som kan skape en alvorlig belastning for samlivet.

– Ikke sjelden fører dette til at mannen blir utro og at samlivsproblemet forverres ytterligere, hevder Ken Purvis.
 
Naturprodukter gir likevel en positiv mulighet
– Likevel vil jeg si at inntoget av naturprodukter med potensfremmende virkning kan gi en positiv mulighet for et bedre seksualliv for menn som kommuniserer godt med sin partner, mener Ken Purvis.

Relaterte artikler