Cupidos sexleketøytips (ikke i bruk)

Publisert: | Sist oppdatert:

Cupido Shop har ført et kresent utvalg av sexleketøy siden 1985. Her anbefaler Cupidos medarbeidere utvalgte produkter for deg som er usikker på hva du selv skal velge.

 

Cupido Shop er under omstilling, og vi kommer med nye innhold senere.

I mellomtiden kan du handle produktene som nevnes her hos våre samarbeidspartner eller søke produktene på Google.


 • Dersom du bare er ute etter en «peniserstatter» er en helt vanlig dildo det absolutt beste sexleketøyet. Dette gjelder for både vaginal og anal penetrering.
   
  Amor er en ganske standard penisformet dildo. Selv om den er bøyelig, er den stiv nok til å kjennes ut som en erigert penis. Den er lett å holde i og passer godt inn i dildobelter. Amor er laget av silikon med fløyelsaktig overflate og gir en god og ekte følelse ved penetrering. Siden dildoen er 15 cm lang, med en diameter på 3,8 cm, har den en realistisk størrelse som kan passe de fleste kvinner.
   
  Ønsker du en litt større utgave, kan vi anbefale Magnum som finnes i fargene blå, sort og lilla. Den er lik Amor i utførelse, men er noe større. Magnum er hele 18 cm lang og 4,5 cm i diameter.
   
  Begge dildoene kan både varmes opp og fryses ned, for å gi deilig variasjon i temperatur.
   
  Ønsker du en mer naturtro dildo anbefaler vi Fleshjack eller The Boss Dildo.
   
  De fleste dildo formet vibratorene i Cupido Shop er også beregnet til penetrering, men det er Big Boss G5 - Nude eller Upprize(oppladbar) som egner seg best i kategorien «kun penetrering». Denne vibratoren er penisformet, og er noe større enn de fleste andre dildoer eller vibratorer i Cupido Shop; 22,5 cm lang og 4,4 cm i diameter. Dropper du å slå på vibrasjonen er dette en veldig god og stor penetreringsdildo.
   
  For deg som ønsker dildoer som ikke ser ut som peniser kan vi anbefale designerdildoene D.1  og Laid D.1 Stein fra Laid og Ella fra Lelo eller stål dildo Pure Wand fra Njoy

  Dildoer og vibratorer som er spesialdesignet sexleketøy for g-punktmassasje, har gjerne et større «hode» enn andre leketøy. Et eksempel på dette er Stronic G som er designet for å treffe kvinnens g-punkt. Den har et bøyd hode som gir den lettere tilgang til området i skjeden der kvinnens g-punkt gjemmer seg.
   
  Selv om de lærde strides om hva dette punktet egentlig er, om det er et eget g-punkt eller bare roten av klitoris, spiller det liten rolle for den som liker å bli stimulert på dette området.
   
  Vaginalkuler er kuler i ulike størrelse som føres inn i skjeden. Smartball Duo skaper rullende vibrasjoner som stimulerer til seksuell nytelse.

 • Ønsker du kun vibrasjon på klitoris har du mange muligheter. Du kan først og fremst bruke vanlige vibratorer og konsentrere vibreringen direkte på klitoris, eller du kan velge produkter som er spesielt formet for klitoris.
   
  For å velge riktig klitorisstimulator er det viktig at du finner ut hvor følsom du er. Er du nybegynner eller uerfaren, er du gjerne litt mer følsom på klitoris. Velger du et produkt som er meget kraftig, vil det virke mot sin hensikt, og du vil bare bli nummen.
   
  Et godt produkt for de som er litt ekstra følsomme er Sqweel Oralsex Simulator og den nye VOLTA fra Funfcatory. Dette er et produkt som simulerer tungebruk.
   
  For dem som trenger og ønsker direkte vibrering på klitoris, anbefaler vi Laya2Jimmyjane Form 2,  eller Nomitang som har flere styrker å velge imellom, og passer for de fleste.
   
  Mange, gjerne litt mer erfarne kvinner, ønsker maks kraft. De ønsker sterk vibrering, og noen velger bort sexleketøyene til fordel for massasjeapparater som egentlig er laget for stive muskler.
   
  Fordi utviklingen innen sexleketøybransjen har vært såpass stor de siste årene, har produsentene klart å tilfredsstille behovene til de mest kresne kvinnene. En eksemple på dette er Palmpower og Lelo Smart Wand(oppladbar).

  Andre produkter i denne klassen er MX-fighter, Doxy  no. 3. (oppladbar). Fordelen med disse elektriske massasjestavene er den utrolige styrken på vibreringen, og at man selv kan velge intensiteten. Disse produktene passer like godt for ømme muskler som intim tilfredsstillelse.

 • Noen liker vibrasjon og andre foretrekker mer friksjon. For å få begge deler anbefales «rabbit»-designet. Dette er dobbeltstimulerende vibratorer med både et solid penetreringsskaft med vibrasjon eller rotasjon og en ekstra liten og hissig utstikker – ofte utstyr med to «hareører», derav navnet – for ekstra stimulering av klitoris. Mange «rabbit»-formede leketøy er utstyrt med en motor som roterer i  stedet for å vibrere i den delen som føres inn i skjeden.
   
  Cupido anbefaler Swan Adore Beauty eller Miss Bi for så kalt rabbit-vibrator. Hvis du bare ønsker vibrering og ikke rotasjon på g-punktet anbefaler vi  Nomitang Infinity eller Lelo Ina 2 som også har «rabbit»-fasong, men som bare vibrerer. Denne er noe stivere i utførelsen, og har derfor også flere bruksområder. Passer like godt for menn som kvinner.

  Den nyeste på markedet nå er pulsator. Puslator er ny innovativ teknologi der vibrasjonene erstattet med pulserende bevegelser som skaper kraftige bølger som sprer seg gjennom kjønnsområdene.  Eksempel på dette er Stronic Eins. Fun Factory har også kommet med pulserende rabbit vibrator Bi STRONIC FUSION.

 • Penisringer finnes i plast, gummi, lær og metall. Man kan få penisringer med perler og vibrerende effekter som stimulerer kvinnens klitoris og mannens pung. Ringen tres på medium slapp penis, og holder blodet tilbake slik at ereksjonen varer lenger.
   
  Ringen skal få penis til å føles større, og penis oppleves mer følsom og hardere enn vanlig. Den kan også hjelpe til med å utsette sædavgang. Ved valg av penisring er det viktig at man først måler, slik at man kjøper rett størrelse. Er ringen for liten kan det gi smerter når penis blir fullt erigert.
   
  En vanlig type penisring, som Enkel penisring, er en ring av fast gummi. Dette er den enkleste og rimeligste varianten av penisringene.

  Av den litt mer avanserte sorten finner man JNaja Penisring 45  eller Laid P.2 Penisring. Disse ringene støtter  ballene og kiler mellomkjøttet, og man kan også oppleve et løft av selve penis. Noen penisringer er ment for bare penis, mens andre skal settes på rundt både penis og baller for å få mer press.
   
  Advarsel: En stram penisring skal ikke brukes ved langvarige ereksjoner. Bruk ikke penisring samtidig med potensmiddel!
   
  Det finnes mange forskjellige kunstige vaginaer på markedet. Mange er «kamuflert» som lommelykter eller ølbokser, men de finnes også som et naturtro hofteparti av silikon. Det lages for øvrig tilsvarende modeller i form av munn og anus.
   
  Det mest kjente merket innenfor kunstige vaginaer er Fleshlight, Spider og Tenga og du kan få dem med eller uten vibrasjon. Tenga Spinner eller Fleshlight V er et godt produkt for mannen som ønsker følelsen av en ekte vagina. Produktet har et vaginaformet munnstykke og en føyelig skjede laget av et nytt kroppsmykt materiale. Ønsker du mer diskre utseende av masturbator, kan du velge Tenga.

  For de som ønsker direkte stimulering for penisen, finnes det idag motorisert masturbator maskiner. Tenga - Flip Zero Electronic Vibration og ZINI - Dib Bang Bang er de to nyeste som finnes på markedet.

 • De fleste dildoer passer fint til analt bruk. De fleste av dagens vibratorer er også designet slik at de kan brukes analt av både ham og henne. Likevel er det designet produkter spesielt for prostatamassasje for menn.

  De enkleste er ikke-vibrerende plugger som for eksempel Aneros MGX og Bob, den vibrerende Rocks Off – Naughty Boy som byr på massasje av både prostata og mellomkjøttet. Disse er ikke så store, og derfor perfekte for nybegynnere som vil utforske nye sider ved sin seksualitet.
   
  Mer erfarne brukere velger Cassini, som er noe større i utførelsen. Ønsker man et enda mer spennende produkt, kan man prøvde den spesialdesignede Duke Prostatavibrator, Nexus Revo Stealth og Stronic Zwei., med en form som er tilpasset den mannlige anatomi, og som gir en følelse av at den sitter godt når den er ført inn.
   
  Enten man er mann eller kvinne skal man alltid være oppmerksom på å bruke god tid på oppvarming og godt med glidemiddel før man begir seg inn i analsexens gleder.

 • Vi vet alle av erfaring at gode ting er best når de kan deles. Å leke med hverandre og inkludere et leketøy i moroa kan sette en ekstra piff på det hele. Men det finnes også leketøy som er spesielt designet for bruk av to.
   
  We-Vibe Unite, Tiani 3 og Ida er noen av de aller mest populære produktene i Cupido Shop. Den lille, men svært så effektive vibratoren, er laget slik at den plasseres inne i vagina under samleie, og vibrer både inne i henne og direkte mot klitoris – til glede og nytelse for både ham og henne. Med disse får man også en fjernkontroll slik at partneren selv bestemmer hvor mye og i hvilken variasjon vibrasjonen kommer.

  Ønsker du rollebytte kan vi anbefale "Handsfree strap-on-vibrator" som gir deg og din partner nye pirrende og kreative muligheter, for eksempel SHAREvibe eller Tantus - Feeldoe Strapless.
   
  Vibrerende penisringer kan også stimulere hennes klitoris under samleie, for eksempel Tor 2 eller Glamfit Pleasure ring.

 • Vibrerende egg kan brukes på klitoris, penishodet, mellomkjøttet og på brystvortene. Enkelte er vanntette og kan brukes inne i skjeden.

  Colt Twin Turbo Bullet er et sett med vibrerende egg, og du kan styre hver enkelt vibrator individuelt. Noen egg leveres med fjernkontroll, så man slipper ledning. Lyla 2  eller Hula Bead er et egg du kan styre bare ved bruk av fjernkontroll. Alene eller med en partner kan fjernkontrollen styre både vibreringsstyrken og hvilken vibreringspuls man ønsker.

 • Glidemiddel burde finnes i ethvert hjem med respekt for seg selv. For å få maksimalt utbytte av dine leketøy kan glidemiddel være det som forvandler et godt produkt til noe himmelsk.
   
  Det finnes tre hovedgrupper glidemiddel: Vannbaserte, silikonbaserte og oljebaserte.
   
  Oljebaserte glidemidler er ikke å anbefale for de fleste. De ødelegger blant annet lateks, det vil si kondomer og alle jelly- og cyberskin-produkter. Oljebasert glidemiddel passer best ved intimmassasje uten leketøy.

  Vannbaserte glidemidler er den vanligste gruppen glidemiddel for leketøysbruk. I denne gruppen finner du Toyfluid  , Lelo Glidekrem og Swede Woman Sensitive som er to svært gode vannbaserte glidemiddel.
   
  Vannbaserte glidemidler er antakeligvis det beste stedet å begynne dersom du er ny bruker av glidemiddel. Kremen består for det meste av vann. Kremen er derfor lett å fjerne etter bruk, det har i utgangspunktet en nøytral smak og lukt, og det er svært få som får negative eller allergiske reaksjoner ved bruk av vannbasert glidemiddel. Ulempen er at det trekker inn i huden og fordamper under bruk, så det er ofte behov for å påføre mer underveis. Noen elsker denne typen glidemiddel, spesielt når det kommer til oralsex. Andre syntes det smaker og lukter altfor kunstig, og kan ikke fordra det.

  Silikonbaserte glidemidler er den gruppen som øker mest i popularitet, og med god grunn. Her finner du blant annet Bodyfluid og Swede Silicone Supreme som to gode eksempler.
   
  Silikonbaserte glidemidler har to egenskaper som gjør at svært mange velger denne typen glid. Den glir og glir og glir. Her trengs normalt ingen etterfylling. En dråpe eller to er som regel mer enn nok. De fungerer også under vann, så middelet er perfekt i dusjen eller i badekaret hvor vannet ofte skyller vekk kroppens naturlige glidemiddel.
   
  Silikonbaserte glidemidler er trygge å bruke sammen med de fleste kondomer, i motsetning til massasjeolje. Ulempen med silikonbaserte glidemidler er at de kan være vanskelig å få vekk etter bruk.
   
  Viktig! Man skal ikke bruke silikonbasert glidemiddel sammen med silikonbaserte leketøy, for det kan ødelegge leketøyet.

 • Det er alltid viktig å nevne hygiene når man snakker om leketøy. Alle produkter skal vaskes eller steriliseres etter bruk.
   
  De fleste varer du kan kjøpe, kan vaskes i mildt såpevann, og man får også kjøpt spesiell vibratorrens om du måtte ønske det. Intimsåpe fungerer meget godt til rens av sexleketøy.  I tilfeller der man har knapt med tid eller ikke anledning til den store rengjøringen fungerer det bra å sette et kondom på produktet før bruk.
   
  Det er spesielt viktig med renslighet når du bruker et leketøy både analt og vaginalt. Bruk kondomer og tre på et nytt kondom når du skifter den ene eller andre veien. Dermed unngår du at bakterier og virus kommer til der de ikke har noe å gjøre og også kan utøve stor skade.