Cupidos & RFSU sexleketøytips

Publisert: | Sist oppdatert:

Cupido Shop har ført et kresent utvalg av sexleketøy siden 1985. Her anbefaler Cupido og RFSU utvalgte produkter for deg som er usikker på hva du selv skal velge.

 

Cupido Shop er nå i samarbeid med RFSU

Hent rabattkode(15%) som du kan bruke i RFSU nettbutikk hvis du er C+ eller VIP/VIP+ medlem her: Rabattkode

 1. VAGINAL STIMULERING
 2. KLITORAL/VAGINAL STIMULERING
 3. PENISSTIMULERING
 4. ANAL STIMULERING
 5. SEXLEKETØY FOR PAR
 6. VIBRATOREGG
 7. GLIDEMIDDEL
 8. HELSE OG SIKKERHET
. VAGINAL STIMULERING
 • Dildoer kommer i utrolig mange størrelser og fasonger.

  Mange klassiske dildoer har som hensikt å være så like en ekte erigert penis som mulig. "Cock 15 cm" fra Pipedream er en penisformet vanntett dildo på 15 cm, med en diameter på 4,1 cm som ser- og føles ut som en erigert penis. Dildoen har en kraftig sugekopp i basen som gjør at den kan festes på de fleste glatte overflater, passer i strap-on-seler og kan også brukes analt. Dildoen er laget av PVC med en fast kjerne og mykere ytre lag for å gi en så realistisk opplevelse som mulig.

   

   

 • I kategorien dildovibratorer finner du alt fra realistiske penisliknende dildoer til mer diskré og varianter.

  King Cock serien til Pipedream har et utvalg med "Vibrating Stiffys" som er mer naturtro dildoer med vibrasjoner.

  Fun Factorys Tiger Black Line dildo er en sort dildovibrator med et større skaft utrustet med kraftige riller for ekstra stimulering. Dildoen har en ergonomisk form med en bøy for å komme til g-punktet, og en del som samtidig skal stimulere klitoris.

 • G-punktet, eller CUV-området, ligger på vaginaens fremre vegg, og ved rett stimulering kan dette område føre til intense g-punktsorgasmer, og i noen tilfeller fonteneorgasmer.

  Det finnes mange sexleketøy som har fokus nettopp på dette området. De har ofte en kurvet tupp som skal sørge for optimal treffsikkerhet.

  Disse kommer både i enkle g-punktsvibratorer som kun fokuserer nettopp på CUV-området, her kan vi anbefale bestselgere som for eksempel Gaya, eller Sassy, eller så vil vi slå et slag for vibratorer med dobbel stimulering der både g-punkt og klitoris blir stimulert. Se «Rabbit vibratorer»

. KLITORAL/VAGINAL STIMULERING
 • En annen klassiker for kvinner er vibratorer med dobbel stimulering, som tar for seg både g-punkt og klitoris på samme tid, også kjent som "rabbit-vibratorer".

  Blant bestselgerne finner vi Womanizer Duo som kombinerer det beste fra to verdener – lufttrykksstimulering av klitorishodet og dype vibrasjoner som sørger for god stimulering av g-punktet.

  Satisfyer har også sin variant som kombinerer lufttrykksvibrasjoner og g-punktsstimuli, nemlig Satisfyer Pro G-spot Rabbit.

 • Dersom du kun ønsker stimulering av klitoris er også mulighetene mange, og det er på dette området det også har skjedd mest de siste årene.

  Når du skal velge klitorisstimulator bør du tenke på hvor følsom du er. Klitorisstimulatorer kommer i alt fra berøringsfrie trykkbølge-varianter til kraftfulle massasjestaver/wands som kobles til strømuttak for å kunne tilby maksimal kraft.

 • For deg som er følsom, ny, eller ønsker å prøve noe nytt, kan en trykkbølgevibrator være perfekt. Disse har tatt kvinner over hele verden med storm og er blitt umåtelig populære.

  Pioneren bak denne reovlusjonerende teknikken, og den mest kjente merkevaren er uten tvil Womanizer. Bestselgeren fra Womanizer er Womanizer Liberty, som kommer med et praktisk reiselokk, og som kommer med noen av de mest populære funksjonene, som smart silence og vanntett utforming.

  Om du aldri har prøvd lufttrykksvibrator og er usikker på om dette er noe for deg, kan det være greit å prøve en rimeligere og enklere variant først, for eksempel Womanizer mini (til 269,-) eller Satisfyer Pro som er en populær utfordrer til Womanizers univers.

  Dersom du har god erfaring med trykkbølgevibratorer, eller kun ønsker det beste, kan vi anbefale Womanizer Premium, denne har flere innstillinger, som flere hastigheter, Smart Silence, og autopilot.

  Er du i tvil om hvilken Womanizer som passer best for deg, kan du lese vår Womanizer-guide.

 • For deg som ønsker en mer klassisk klitorisvibrator kan vi anbefale Rocks Off Chaiamo vibrator, en liten og diskre sak som lett kan introduseres med en partner, eller eksperimenteres med under vann. Et annet godt alternativ, enten for partnersex eller alene er Fun Factory Laya 2, som med sin flate og avlange form også kan brukes til å stimulere hele vulva samtidig.

   

   

 • Mange ønsker en vibrator med maksimal kraft. Her velger man kanskje bort klassiske små vibratorer og går heller over på Wands, som i utgangspunktet ble laget for stive og ømme muskler. Av disse er Doxy Massager det mest kjente alternativet. Wands er også et fint alternativ for rullestolbrukere, ettersom man kan sette seg på dem og likevel få god stimulering.

. PENISSTIMULERING
 • Et enkelt og effektivt leketøy for penisstimulering er penisringen. Penisringer kommer i ulike materialer, fra myke varianter i f.eks. lateks eller gummi til harde metallringer.

  Penisringer kommer også med ulike strukturer og vibrerende effekter som også kan stimulere kvinnens klitoris under et samleie. Ringene kommer også i doble varianter som tres både over penis og pung. Fordeler ved å bruke penisring er økt ereksjon og følsomhet, og ofte kan man oppleve at det kan hjelpe dersom man har for tidlig sædavgang.

  Start med å velge en penisring som er elastisk eller justerbar i et mykere materiale. Ved bruk av metallringer må man være veldig påpasselig med mål, og gjerne ha litt erfaring med penisringer fra før.

  Husk! En penisring skal brukes i maks 20 minutter av gangen. Pass på å ikke sovne med ringen på.

 • Det finnes mange kunstige vaginaer i jungelen av sexleketøy. Men det finnes også varianter med åpning formet som en munnanus, eller med helt nøytrale åpninger.

  Det finnes også mer tekniske onaniredskap som stryker, suger, støter og roterer - for å gi deg muligheten til å bare slappe av og nyte. For eksempel Colt Mighty MouthElite Mega Bator Kit eller den helautomatiske Blow Job maskinen Autoblow A.I. Blowjob Machine

  Av mer diskre og supernøytale varianter kan vi anbefale Arcwave Ion Masturbator som bruker samme teknologi som lufttrykksvibrator. Eller Hot Octopuss sine Pulse-varianter som er små, enkle og delvis åpne, som gjør dem lette å rengjøre, og ikke minst – lette å bruke under en blowjob.

  Vedlikehold
  Husk! Masturbatorer må rengjøres nøye etter hver bruk. Alternativt kan man bruke kondom ved bruk av onaniprodukter. Det gjelder også for Tenga-egg som i dette tilfellet vil kunne brukes flere ganger. Vi anbefaler å prøve RFSU Beyond Thin, som er det tynneste kondomet i sortimentet.

 • Tengaegg, onaniegg, eller runkeegg er også blitt et svært populært onaniredskap de seneste årene. Eggene er diskré og kommer i forskjellige varianter, med ulik teksturert innside, slik at du kan få en helt unik opplevelse hver gang. De fleste onaniegg er ment som engangsprodukter.

  Vedlikehold
  Husk! Masturbatorer må rengjøres nøye etter hver bruk. Alternativt kan man bruke kondom ved bruk av onaniprodukter. Det gjelder også for Tenga-egg som i dette tilfellet vil kunne brukes flere ganger. Vi anbefaler å prøve RFSU Beyond Thin, som er det tynneste kondomet i sortimentet.

   

. ANAL STIMULERING
 • De vanligste produktene for anal stimulering er klassiske analplugger. Disse kommer i forskjellige fasonger, størrelser og materialer. Dersom du er nybegynner kan det være greit å starte med en liten størrelse, som Bubble Butt Player Starter som kommer i mykt silikon. Alternativt kan et «trainer kit», der du får flere størrelser i en pakke, være et godt alternativ for å finne din størrelse og type, for eksempel Colt Anal Trainer Kit. Du får også varianter i glass, som kan kjøles ned eller varmes opp for å variere opplevelsen.

  Tips!
  Husk! Uansett kjønn skal man alltid bruke god tid på oppvarming, og bruke godt med glidemiddel når du skal ha analsex.

 • Analkuler kan også være et spennende produkt for dem som ønsker å teste ut anal stimulering. Prøv for eksempel Rimbas analkuler som du kan trekke ut kule for kule når du nærmer deg klimaks.

  Tips!
  Husk! Uansett kjønn skal man alltid bruke god tid på oppvarming, og bruke godt med glidemiddel når du skal ha analsex.

 • De fleste vanlige dildoer kan også brukes analt. Likevel finnes det også egne dildoer som er spesielt utviklet for analåpningen. Disse skiller seg som regel fra vanlige dildoer ved å ha en stopper i basen som sørger for at dildoen ikke forsvinner opp i endetarmen. Toyjoy Smooth Investigator er en av våre analdildoer som kommer med en bøy som skal bidra til å treffe prostata.

  Tips!
  Husk! Uansett kjønn skal man alltid bruke god tid på oppvarming, og bruke godt med glidemiddel når du skal ha analsex.

   

 • Analvibratorer eller prostatastimulatorer er laget nettopp for å stimulere de ekstra følsomme nervetrådene i endetarmen. De er ofte formet med en bøy for å komme lettere til prostata hos menn. Prøv for eksempel klassikeren O-Boy fra Rocks- Off.

  Husk! Uansett kjønn skal man alltid bruke god tid på oppvarming, og bruke godt med glidemiddel når du skal ha analsex.

. SEXLEKETØY FOR PAR
 • Vi vet alle av erfaring at gode ting er best når de kan deles. Å bruke leketøy sammen kan være en fin måte å komme nærmere hverandre og bli enda bedre kjent med hverandres kropper. Man kan helt fint bruke sin solofavoritt sammen med en partner, men det finnes også leketøy som er laget nettopp for at begge skal få nytelse samtidig.

  Et enkelt alternativ er å introdusere en vibrerende penisring.

  Satisfyer Endless Joy er et supert alternativ som kan brukes på mange måter. Den ene delen kan ligge i skjeden, mens den andre ligger på klitoris, den kan brukes rundt penis, eller den kan knipe på et lite og dedikert område, som klitorishodet, frenulum eller en brystvorte. Her er det bare fantasien som setter grensene.

  En annen klassiker for par er en strap-on-sele hvor man kan variere med ulike dildoer med flat base, som en Dual Density dildo fra Strap-on-Me. Strap-ons kommer også helt uten strap – hvor den ene delen går inn i skjeden mens den andre delen brukes til å penetrere en partner med.

  Trusevibrator kan også være et spennende leketøy som man kan ta med seg ut av huset, hvor du kan gi en partner kontroll over din nytelse med en liten og hendig fjernkontroll. De fleste kan også brukes i vann.

. VIBRATOREGG
 • Vibrerende egg har flere bruksområder. De kan brukes på klitoris, penishodet, mellomkjøttet, brystvortene, eller andre erogene soner. Enkelte er også vanntette og kan brukes i dusjen eller badekaret.

  Prøv for eksempel Callie Mini Massager fra Jopen som er et elegant og luksuriøst vibratoregg. Eller så kan vi anbefale Helix Remote Vibrating egg fra ToyJoy. Dette egget kommer i to deler; en vibrator og en fjernkontroll. Fjernkontrollen kan også brukes som en ekstra vibrator.

. GLIDEMIDDEL
 • Glidemiddel burde finnes i ethvert hjem med respekt for seg selv. Og for å få maksimalt utbytte av dine sexleketøy kan glidemiddel være nettopp det som forvandler et godt produkt til noe helt fantastisk. Og i noen tilfeller er det også en absolutt nødvendighet.

  Det finnes tre hovedkategorier av glidemiddel:

  VannbaserteSilikonbaserte og oljebaserte.

  Oljebaserte glidemidler er som regel ikke å anbefale. De ødelegger produkter av lateks, jelly, cyberskin og silikon. Oljebasert glidemiddel passer best ved intimmassasje uten leketøy eller kondomer.

  Vannbaserte glidemidler er den vanligste gruppen glidemiddel for leketøy, og er også sannsynligvis det beste stedet å begynne dersom du er ny bruker av glidemiddel. Kremen inneholder for det meste vann, som gjør at den kjennes naturlig og behagelig for de aller fleste. Vannbasert glidemiddel har i utgangspunktet nøytral smak og lukt, og det er svært få som opplever negative eller allergiske reaksjoner. Ulempen med vannbasert glidemiddel er at det fordamper raskere ved bruk, så det kan være nødvendig å påføre mer underveis.

  Vannbasert glidemiddel kan brukes med alle sexleketøy og er ofte foretrukket ved oralsex. Prøv for eksempel RFSU Aqua Glide, eller Klick Natural Glide.

  Silikonbaserte glidemidler har den mest langvarige gliden. Her trenger du normalt ikke å fylle på med mer under bruk. En dråpe eller to er ofte nok. Silikon fungerer også under vann, så det kan med fordel brukes i dusjen eller badekaret, hvor vannet ofte skyller vekk kroppens naturlige glidemiddel.

  Silikonbaserte glidemiddel kan brukes sammen med de fleste kondomer og er ofte anbefalt å bruke ved analsex. Prøv for eksempel Klick Supreme Glide som er 100% silikonbasert, eller RFSU Magic Glide som er silikon- og vannbasert.

  Husk at man ikke bør bruke silikonbasert glidemiddel sammen med silikonbaserte leketøy. Dette kan svekke eller ødelegge overflaten på leketøyet.

   

. HELSE OG SIKKERHET
 • Det er alltid viktig å nevne hygiene når man snakker om leketøy. Alle produkter må vaskes eller steriliseres etter bruk.
   
  De fleste kan vaskes i mildt såpevann, og man får også kjøpt spesielle desinfiserende rengjøringsprodukter til sexleketøy som anbefales å bruke avslutningsvis. Intimsåpe kan også i noen tilfeller brukes til rens av sexleketøy. I tilfeller der man har knapt med tid eller ikke anledning til den store rengjøringen fungerer det fint å sette et kondom på produktet, eller på penis, før bruk. 
   
  Det er spesielt viktig med renslighet når du bruker et leketøy både analt og vaginalt. Bruk kondomer, og tre på et nytt kondom når du skifter den ene eller andre veien. Slik unngår du at bakterier og virus kommer til der de ikke har noe å gjøre og også kan utøve stor skade.