Nytt nummer ute nå!
Partiprogram i spagat - Leder i Oslo KrF Espen Andreas Hasle mener at partiprogrammet står "i spagat" når det gjelder forpliktende samliv. | © Shutterstock

​KrF-leder i Oslo: Partiprogrammet i spagaten om samliv

Publisert: 20.08.2018 kl. 12:34 | Oppdatert: 01.11.2018 kl. 17:30

Forfatter: NTB
Dagens KrF-program tar både til orde for livslangt samliv mellom to personer og for heterofilt ekteskap som den beste ordningen. Det åpner for intern uro.
Den siste tiden har flere titall medlemmer meldt seg ut av partiet etter at prest, stortingsrepresentant og familiepolitisk talsperson i KrF Geir Jørgen Bekkevold, viet et lesbisk par. 

Lederen i Oslo KrF, Espen Andreas Hasle, sier til Klassekampen at partiprogrammet i dag åpner for ulike tolkninger av likekjønnet ekteskap med to klare budskap.

– Det står i programmet vårt at ekteskapet mellom mann og kvinne er den beste ordningen. Det står vi for. Men partiprogrammet slik jeg forstår åpner for at alle kan inngå forpliktende samliv.

Denne saken viser at partiprogrammet står litt i spagaten, sier Hasle til avisen.

Ifølge ham er partiprogrammet nødt til å være såpass romslig om partiet skal bli stort. 

– Vi må snakke mer sammen om det. Dette blir et tema framover. Jeg mener KrF må tenke at vi skal romme et mangfold av meninger om vi skal være et stort parti, sier han.