Nytt nummer ute nå!
sy54dbb2-w-web | © Science Photo Library/NTB scanpix

Kjedelig, kjedelig, kjedelig!

Publisert: 08.01.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:23

Menn kan kjede seg så fryktelig at det kan ende med enten erektil dysfunksjon (ED) eller seksuell overaktivitet.
Hyperseksuell mann? Eller mann som sliter med reisningen? To vidt forskjellige problemer, men årsaken er den samme, hvis vi skal tro forskning fra Kroatia og Tyskland: Menn kjeder seg så fryktelig at det ender med enten impotens eller seksuell overaktivitet.

Forskningen, referert i Journal of Sexual Medicine, ble gjennomført blant 911 kroatiske og 210 tyske menn i parforhold. Konklusjonen var at noen menn bruker hyperseksuell oppførsel som en metode for å kompensere for «seksuell fantasifattigdom», som forskerne kaller det.

I tillegg kom det tydelig frem at den samme seksuelle idétørken var medvirkende årsak til ereksjonssvikt innad i intime parforhold.
 

Les også:
Følelsesmessig feiltolkning
Hyperseksualitet kan være et uttrykk for en følelsesmessig feiltolkning av den seksuelle tilfredsstillelsen, der man søker å få dekket andre følelsesmessige behov gjennom sex.

Er det konflikter i hjemmet?
Den mannlige stiverten er en komplisert kar, spesielt når den ikke funker. For hvorfor funker den ikke, og hva skal til for å få fart på den igjen?


Fra Cupidos arkiv:
Mannens seksualitet

Hva vet mannen om andre menns seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig kvinnen om den?Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 2/2016.