Nytt nummer ute nå!
«Drop dead gorgeous» - nødvendigvis ikke bare av det gode. | © Michael Reh/Corbis/NTB scanpix

Skadelig vakker?

Publisert: 04.11.2016 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 15:16

Kan man være for vakker? Det viser seg faktisk at det ikke er noen udelt fordel å være kjempepen.
Greit nok kan et fordelaktig ytre gi deg en fordel i livet, men fallgruvene ligger og venter.

Det er BBC som strør salt i de penes sår. Sosialpsykologene Lisa Slattery Walker og Tonya Frevert fra universitetet i North Carolina slår fast at der pene menn lett blir vurdert som ledere, har vakre kvinner redusert sjanse til å bli ansatt i høystatusjobber som krever autoritet.
 
Dessuten kan skjønnhet føre til ensomhet.

Helsefarlig er det også. Siden vi forbinder pent utseende med god helse, blir pene mennesker tatt mindre alvorlig når de oppsøker lege. Vakre mennesker får for eksempel mindre smertestillende, selv om de trenger det. Dessuten kan skjønnhet føre til ensomhet, siden folk ikke liker å bli sammenlignet med de pene og derfor trekker seg unna. Perfekte bilder på datingsider er heller ikke noe sjakktrekk, for det annet kjønn våger ikke å ta kontakt.

Tonya Frevert påpeker at det å fokusere for mye på sitt eget utseende kan være ødeleggende hvis det skaper stress og angst. «Hvis du er besatt av hvordan du ser ut kan det påvirke hvordan du samhandler med andre mennesker,» sier hun.

 
Les også:
Én for og tre mot
Det rapporteres igjen at menn flest foretrekker kvinner med overvekt fremfor kvinner med undervekt.

Mødre vil ha kjendiskropp
Mødre som nettopp har fått barn føler seg presset til å slanke seg for å få figuren raskt tilbake. Kjendismødre får skylden.

Kvinner hemmes av modeller
Bilder av superslanke modeller på fronten av magasiner gjør kvinner deprimerte når det gjelder eget utseende.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 2/2016.