MRO 11816
MRO 11816 | © Michael Rosen

Trygg spenning - for swingende!

Skrevet av: Lene Wikander

Publisert:
Sist oppdatert:

Geir og Lillian har vært gift i tolv år og vært aktive swingers i tre. De har sex med andre, både sammen og hver for seg.

Cupido møter Geir og Lillian på et hotell i Oslo sentrum. Barna blir passet av barnevakten på det lille tettstedet der de bor. De skal på swingersklubben Vip Room, der de tre år tidligere, en kveld i 2009, hadde sin første erfaring med swingersmiljøet i Norge.
 
- Jeg glemmer aldri den dagen, sier Geir og smiler.
 
- Vi gikk rundt i Oslo i omtrent åtte timer uten å si et kløyva ord til hverandre. Vi bare så på hverandre og smilte sånn lurt. Vi var så spente og forventningsfulle at vi stort sett gikk og tumlet med våre egne tanker og forventninger uten å si så mye, men det var veldig god stemning mellom oss. Timene ble veldig lange. Men etter det første besøket på swingersklubb var vi aldri i tvil: Dette var virkelig det rette for oss.
 
Muren av ting man ikke snakker om
Som mange andre par havnet Geir Og Lillian i småbarnskrisa. De fant ut at de trengte litt tid for seg selv og flyttet fra hverandre i seks måneder.
 
- Det var det beste som kunne skjedd oss, sier Lillian nå.
 
- Plutselig var det ikke så vanskelig å snakke sammen om ting vi aldri hadde turt å nevne for hverandre før, for vi hadde ikke så mye å tape mer. Vi hadde jo allerede flyttet fra hverandre, liksom. Geir nikker.
 
- Endelig fikk vi dratt ned denne muren av ting man vanligvis ikke snakker om. Vi gikk på en måte tilbake til å bli kjærestepar igjen, og begynte å snakke om felles fantasier. Da viste det seg jo at både jeg og Lillian lenge hadde hatt disse tankene om å ha sex med andre enn hverandre – både sammen og hver for oss.
 
- Vi skiller oss kanskje litt fra andre swingerspar der, fortsetter Lillian.
 
- I og med at vi etter hvert også tillot hverandre å ha sex med andre alene. På den måten har vi også et åpent forhold, og det vil jeg gjerne understreke at ikke noe for de store massene. Det krever svært mye tillit og trygghet.
 
Det er det å komme hjem og fortelle Geir om det som har skjedd, som er det mest spennende for Lillian ved å ha sex med andre alene.
 
- Det er faktisk mye mer spennende enn selve handlingen og sexen med den andre, sier hun. Når jeg kommer hjem forteller jeg alle detaljene, og jeg og Geir har heftig sex. Det er så opphissende å komme hjem til ham og fortelle hvordan jeg ble begjært og gjennomknulla av en annen mann. Særlig fordi det gjør Geir så kåt å høre om det, også.
 
Elleve orgasmer på én kveld
Geir på sin side nyter å se sin kone bli begjært av andre.
 
- For meg er det veldig erotisk å se henne ha seg med andre menn og å se dem begjære konen min. Sist vi hadde gangbang med flere menn, deltok jeg for eksempel ikke selv før helt på slutten. Jeg nøt å bare se på. Det gir meg utrolig mye å se henne nyte andre menn og se dem nyte henne.
 
Sist Geir og Lillian hadde gangbang var i jula. Da allierte de seg med en mann de kjente godt og hadde stor tillit til på Cupido Club, som så inviterte fire andre menn. De leide et hotellrom i Oslo og inviterte til «møte». Lillian var den frekke, lille sekretæren som skulle ta notater.
 
- Den første som kom fikk jeg hilst på, presentert meg for og sagt at jeg skulle notere under dette møtet, forteller Lillian og ler.
 
- Den neste som kom rakk jeg ikke hilse på engang før han stakk hånden ned i trusen min. Det får meg til å føle meg ekstra deilig og attraktiv at så mange har lyst på meg samtidig. Også får det meg til å føle meg ekstra bra at jeg etterpå kan liste opp at jeg har bidratt til elleve orgasmer på én kveld. En av dem fikk jo tre orgasmer på én time. Det er veldig deilig, for da er jeg jo litt flink til det jeg holder på med, liksom.
 
- Det er litt som å ha en fin bil du pusser på hele tiden, flirer Geir.
 
- Hvorfor gjør du det? Jo, fordi du vil vise den frem. For meg blir det litt den samme følelsen når andre begjærer konen min, bare mye sterkere, selvfølgelig. Jeg blir så stolt av henne. Kjærligheten min til henne og mellom oss vokser og styrkes av det.
 
- Det er sant, sier Lillian.
 
- Jeg opplever at disse eventyrene vi har sammen og hver for oss binder oss veldig sterkt sammen. Vi har det så gøy. Opplevelsen, spenningen, gjennomføringen og backbriefen etterpå. Særlig backbriefingen. Det er den som er aller best. Lange kvelder med skratting, kos og gøy mellom oss to etter hvert eventyr.
 
Sex først – vennskap etterpå
Selv om Geir og Lillian nyter sin swingende livsstil og føler at det styrker forholdet dem imellom, er de nøye med å understreke at dette ikke er noe for alle.
 
- Jeg tror man som par allerede etter én gang finner ut om dette er noe som funker eller ikke, mener Geir.
 
- En av hovedreglene med swinging er at det er dødsdømt å bruke det for å berge et allerede dårlig forhold. Det er ikke ofte vi har opplevd det, men det har hendt at vi har møtt par som ikke er trygge på hverandre og det de gjør, og da treffer vi dem aldri igjen.
 
Geir og Lillian er likevel et par som ikke ønsker å bli bestevenner med andre par de har sex med.
 
- Det er det mange andre swingers som er uenige med oss i, sier Geir.
 
- Vi ønsker å ha et overflatisk forhold til dem vi skal ha sex med. Det passer ikke oss å være bestevenner først og så ha sex etterpå. Vi ligger ikke med bestevennene våre, liksom.
 
- Vi har nok venner, skyter Lillian inn.
 
- For oss dreier det seg bare om det seksuelle. Selv om den kjemien må være der, ønsker vi ikke en tettere kontakt enn det. Noen blir vi jo venner med etter hvert, men da er det viktig at vi har hatt sex først. Vennskapet kan ikke komme først, mener hun.
 
­- Jeg opplever at det å bli så nære venner med andre sexpartnere faktisk representerer en stor fallgruve, mener Geir.
 
- Mange par vil dra på ferie sammen, hytteturer og den slags sosiale venneaktiviteter først, men for oss vil en slik intimitet oppleves som mer risikabel. Det øker faren for at det utvikler seg følelsesmessige bånd, mener han.
 
Aldri nakensex
- Vi har også noen andre regler vi alltid følger, forteller Lillian.
 
- For eksempel skal ingen av oss være helt nakne når vi har sex med andre. Nakenheten er forbeholdt oss to. Det er en liten barriere det der med å ha på seg litt klær. Jeg har alltid på noe sexy undertøy, og Geir bruker noen erotiske skjorter og litt sånn. I tillegg skal vi selvfølgelig alltid bruke kondom. Vi prøver også å unngå å overnatte når vi har sex med andre hver for oss, med mindre det er praktisk umulig. Å sove sammen er mer intimt enn å ha sex, føler vi.
 
På denne måten har de heller aldri opplevd sjalusi, sier Geir.
 
- Vi forteller jo hverandre alt. Vi er på en måte både bestevenner og kjærester. Da vi først krysset denne barrieren med å dele hverandres fantasier med hverandre og begynte med swinging, var det liksom ingenting vi ikke kunne snakke om mer. Alt annet blir jo smått i forhold, sier han og ler.
 
- Samtidig er det veldig sexy at dette er tabu for så mange, mener Lillian.
 
- Vi kunne aldri tenkt oss å stå åpent frem som swingers, selv om de aller nærmeste vennene våre vet. Det er nok aller mest av hensyn til barna, siden vi bor på et lite sted, men også fordi tabuet i seg selv er opphissende. Det er deilig å dele hemmeligheter og gjøre noe som ikke alle andre gjør.
 
Stor forskjell på fantasi og virkelighet
Likevel mener Geir at det er viktig at par som er nysgjerrige på swinging, forstår at det er stor forskjell på fantasi og virkelighet.
 
- Alle gutters drøm er for eksempel to damer på én gang, men i virkeligheten er det ganske begrenset hva vi som menn klarer å gjøre med to damer samtidig. Som mann får jeg mer igjen for å dele henne med en annen mann enn en annen kvinne, mener han.
 
Lillian liker litt jentekos og mener det går bedre hvis den andre jenta er flink til det.
 
- Jeg er ikke bi, og kunne aldri forelsket meg i en jente. Men jeg liker å kose med andre damer for å hisse opp gutta. Det gjør meg veldig kåt å se de bli kåte av å se på oss.
 
Geir tenner ikke på å ha sex direkte med en annen mann på noen som helst måte, men er ikke redd for kontakt med eget kjønn.
 
- Skal du dele kona med en annen mann nytter det jo ikke akkurat å være homofob, sier han og ler.
 
- Det blir jo intimt, og du må nødvendigvis komme borti den andre mannens pikk og kropp, men det er jo hun som er i fokus.
 
Lillian og Geir mener swinging, slik de praktiserer det, ikke representerer noen større trussel mot forholdet enn det andre par møter hver dag.
 
- Alle lever vi sosiale liv med jobb, reise og venneturer på byen, sier Geir.
 
- Det er jo i slike settinger de fleste er utro eller finner sin nye partner. Vi er helt åpne med hverandre og deler alt. Det gir oss en større trygghet enn jeg tror mange andre har, mener han.
 
- Vi kommer til å fortsette med det så lenge det er gøy, sier Lillian
 
- Så fort en av oss ikke vil mer, er det slutt. Men tenningsmønsteret vårt er veldig likt, så jeg tror ikke det vil skje så lenge vi er seksuelt aktive, blunker hun lurt.

 
Les også:
Det motsatte av å være utro
Swingerne har lært seg å planlegge for å få mest mulig seksuell nytelse og tilfredsstillelse under et treff. Swinging-forsker gir gode råd.


Swingersdebut med mersmak
Her er historien om en singel kvinne som på sin swingersdebut fikk en opplevelse som ga mersmak.


Fra Cupidos arkiv:
Flere enn to
Artikkelstoff, nyheter og notiser fra Cupidos arkiv.

Relaterte artikler