© Shutterstock/NTB
© Shutterstock/NTB

Erotikk 2022 - Vinnerne er:

Skrevet av: Redaksjonen

Publisert:
Sist oppdatert:

Juryen er nå ferdig med sitt arbeid - og tre flotte noveller er kåret til årets vinnere. Cupido mottok over 80 erotiske tekster og ønsker å takke alle innsendere for god erotisk innsats!

 

De tre vinnerne er:
1. premie - kr 15.000: «Sydenstemning» signert «Sommer og sol»
2. premie - kr 10.000: «Hemmelig rom» signert «Vampeline»
3. premie - kr   6.000: «Sommerfriske jordbær med sukker på» signert «Henri Desoleil»

Tilfeldighetene ville det slik at alle de tre vinnernovellene foregår i varme, sommerlige omgivelser - noe å drømme om nå i den kalde vintertid...

Vinnertekstene vil bli presentert på cupido.no i desember. Håper de varmer!

I tillegg til vinnertekstene kjøper Cupido inn flere av de innsendte novellene for publisering i 2023.

 

1. PREMIE

«Sydenstemning» av Sommer og sol

Juryens vurdering:
«Fine stemninger, masse kåthet og befriende opplevelser.»

Forfatteren om novellen:
«Under en sydentur med kjæresten, leste vi vinnerfortellingen 2021. Jeg likte den. Begynte å spinne noen tanker om å skrive selv. Kanskje vinne noen kroner for en ekstra tur sørover. Vi fleipet litt med det. Og så vant jeg faktisk, det er kjempemoro!

Tiden fløy av gårde. Plutselig siste mulighet. Jeg hadde helgen på meg. Et par glass med bobler satte meg raskt i stemning. Fantasi og virkelighet blandet seg sammen. Historien ble til underveis. Jeg var så veldig til stede. Kjente på følelsene som oppsto. Lot de styre fortellingen. Nøt sydenstemning. Naken hud. Lette bein og enda lettere humør. Skrev videre basert på bildene som poppet opp. Bildene nærmest rant ned og ble til skrevne ord. Aner ikke hvor mange ganger jeg kjente det pirret underveis. Eller hvor mange ganger jeg stoppet for å bare kjenne på litte granne. Tenk, jeg ble faktisk kåt av å skrive. Det var fantastisk deilig å kunne styre enhver handling, akkurat dit jeg ville. Kanskje det var nettopp det jeg likte så ekstra godt. Interessant!»

2. PREMIE

«Hemmelig rom» av Vampeline

Juryens vurdering:
«Et vakker poetisk verk om lengsel og begjær som berører hjertet. Ikke den typiske Cupido novellen, men like fult en veldig fortjent pris»

Forfatteren om novellen:
«Jeg har skrevet dikt i 10 år og for det meste om sorg, savn og menneskeskjebner. Det litt mørke som vi alle må igjennom på et eller annet tidspunkt. Innimellom noen kjærlighetsdikt.

Så ble jeg hemmelig forelsket i en jeg hadde likt for mange, mange år siden, og dermed fikk fantasien utløp og alle rom inni meg ble fylt opp med denne drømmemannen. Teksten kom til som dikt i flere omganger. Så puslet jeg de sammen, redigerte slik at det ble en historie som kunne leses i en helhet. Jeg har aldri skrevet slik før. Ikke så fylt med følelser, bortsett fra når jeg har opplevd savn sorg etc. Det er det også lettere å få det jeg da skriver om ekte. I hver fall for meg. Når man er i sterke følelser kommer ordene som regel av seg selv. Men å skulle skrive det inn som en novelle er vanskelig, Det er jo ikke der jeg har min styrke. Diktene steg frem etter hvert som følelser og drømmer ble sterkere og sterkere. Gjennom møter med ham i fantasien og drømmene. Våge å kjenne på og bruke de slik med å få utløp gjennom å skrive ut alt det innestengte. Denne kriblingen som også gjorde hverdagen lys og lett. Noen ganger blir drømmene så sterke at det føles som om det er virkelig. Man kjenner lukt, smak og berøringer. Det bruser, og man går bare og håper på at brannen skal få utløp/bli slukket. Jeg har alltid brukt drømmer/tanker når jeg skal sove. Lagt å spunnet historier som utvikler seg, og noen fortsetter i søvnen. Særlig når man er forelsket og single perioder. Erotikk er så mye og det å lese noe hvor man blir pirret. Det usagte som trigger og fremmer kribling/kåthet. Det å ikke vise alt, men overlate litt til fantasien. Novellen har sine innslag av noe opplevd men deler er drøm. Hva som er hva, er det kun meg som vet og slik må det nok være.»

3. PREMIE

«Sommerfriske jordbær med sukker på» av Henri Desoleil

Juryens vurdering:
«En fin skeiv fortelling med sukker på»

Forfatteren om novellen:
«Min inspirasjon hentes fra egne opplevelser som krydres med litt fantasi og innerste tanker. Jeg reiser mye, treffer av og til flotte, spennende mennesker som gir meg inspirasjon og opplevelser i eksotiske miljøer. Dette bruker jeg til å skape en erotisk ramme rundt historien. For å kunne skrive en ektefølt novelle, må jeg selv være i en tilstand av melankoli, sterk lengsel eller forelskelse. Denne historien ble skrevet for en del år siden nettopp i en slik tilstand, dype, gode følelser under noen varme sommerdager for 8 år siden. Den er, for meg ganske personlig, og derfor har jeg først nå hatt lyst til å dele den med andre. Den har på en måte ligget i arkivet for å modnes. Ellers er det viktig for meg, i denne tiden da det er mye fokus på toleranse og likeverd, å vise at kjærlighet mellom 2 menn også er vakkert og fylt med ekte følelser.» 

 

Alle som har sendt inn bidrag og som har vunnet, vurderes innkjøp eller ikke antatt har nå fått svar fra juryen.

Her gir vi deg noen tips til hva du skal tenke på når du skal sende inn en erotisk tekst.

Her kan du sende inn bidrag til Erotikk 2023 allerede i dag.

Dersom du har sendt inn bidrag til årets konkurranse og mener at du ikke har fått svar, gi oss beskjed på dette skjemaet.

 

Relaterte artikler