Sexkurs
Sexkurs | Kanskje vi skulle starte opp sexkurs for dem som vil lære mer om sexpositiv seksualitet?  | © Shutterstock NTB scanpix

Sexkurs i stedet for matkurs og personlig trener?

Skrevet av: Tore Aasheim

Publisert:
Sist oppdatert:

Man trenger vel ikke være impotent eller sexavhengig for å gå på sexkurs, tenker Cupidos redaktør i denne kommentaren

«Skal du på sexkurs? Er du impotent? Liker du sånne kinky greier? Er du sexavhengig, eller? Hva feiler det deg?» 

Vi melder oss på kurs for å lære oss å lage sunnere og bedre mat. Vi melder oss på treningskurs for å komme i form og kanskje regulere vekta opp eller ned. Hvorfor er det da så rart om vi fikk et kurstilbud der vi lærte om sex og seksualitet? Alle de tre kurstypene – mat, trening og sex – har flere ting til felles. I tillegg til å øke kunnskapen på et spesifikt område, gi innsikt og større mestringsevne, så gir et sunt kosthold, jevnlig mosjon og et godt sexliv en rekke helsefordeler som ville være direkte livsforlengende.

Om du melder deg på et kokkekurs så tar du mest sannsynlig ikke sikte på å vinne Bocuse d'Or. De ekstra timene på treningsstudioet er neppe opptakten til et OL-gull i vektløfting. Derfor vil heller ikke et kurs om sex og seksualitet gjøre deg til superelsker, pornostjerne eller orgasmegrossist. 

Du vil derimot kunne få mer selvinnsikt, bedre selvfølelse, utvide din horisont, lære nye teknikker, få gode råd og dermed bli en kunnskapsrik elsker, til glede for deg selv og den du har sex med.

Sex er liksom noe vi alle kan ha et forhold til. Hadde det ikke vært for sex så hadde vi jo ikke engang vært født. Noen har et bedre forhold til sex og seksualitet enn andre, men mange sliter og synes dette er vanskelige greier. Akkurat på samme måte som de fleste av oss forholder oss til mat og trening.

Men så blir det vanskelig. Sex og seksualitet er så tett på. Så intimt og under huden. Om grønnsakene tørrkoker eller ostesuffleen faller sammen, så takler vi det. Det er ingen krise om vi bare klarer fem i stedet for ti minutter på tredemølla eller ikke klarer 100 kilo i benkpress. Men om skjeden er knusktørr, penis ikke vil stå, man ikke er utholdende nok i senga eller kommer for tidlig; nei, det vil vi helst ikke prate om – vi holder den selvpåførte skamfølelsen og de personlige problemene for oss selv – til tross for at dette er noe som skjer med folk flest hele fordømte tida.

Ok, så er det noen som aldri blir flinke til å lage mat eller som aldri kommer til å ta svømmeknappen – og dersom man ser bort fra utenforstående årsaker til dette som for eksempel sykdom, så skyldes det som regel mangel på kunnskap og interesse, latskap og tafatthet. Det er akkurat de samme grunnene til at ganske mange har et mye dårligere sexliv enn det de kunne ha hatt.

Sexpositive kurs om seksualitet, gjerne med fokus på noen kjerneområder vil i mange tilfeller kunne gjøre noe med dette; så hva er det vi venter på? 
 

Relaterte artikler